Kalın'ın Libya temasları! İşbirliği artırılacak, istikrar desteklenecek

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’in 5 Eylül’de yaptığı Trablus ziyaretinin perde arkası netleşti. İbrahim Kalın, temaslarında siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğini artırma konusunda Abdulhamid Dubeybe ile mutabık kaldı. İşte detaylar...

MİT Başkanı İbrahim Kalın 5 Eylül 2024 tarihinde üst düzey temaslarda bulunmak üzere Libya’nın başkenti Trablus’a gitti. Kalın, Libya ziyareti sırasında Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başkanı Abdulhamid Dubeybe, Başkanlık Konseyi (BK) Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ile Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi (YDK) yetkilileri, bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik ve istihbarat yetkilileri ile bir araya geldi.

İbrahim Kalın’ın Libya’da gerçekleştirdiği temaslarda güncel siyasi ve askeri gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin Libya’nın istikrarına ve birliğine yönelik yaklaşımları yinelenirken, Libya’daki ihtilafların ulusal uzlaşı ile aşılması ve çatışmasızlığın sürdürülmesi temennisi gündeme geldi.

MİT Başkanı Kalın ve Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe’nin ikili görüşmesinde masada Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki güncel olaylar yer aldı. Ortadoğu’daki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğinin arttırılması, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak harekete geçilmesi gerektiği konusunun altı çizildi.

Kalın'ın Libya temasları! İşbirliği artırılacak, istikrar desteklenecek ile ilgili etiketler ekonomi MİT Libya İbrahim Kalın
GÜNÜN VİDEOSU

Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı'ya: Ahlaksız adam, askerlerin postallarını yalıyordu!

Bilal Erdoğan, Fatih Altaylı'ya tepki göstererek, "Bu Fatih Altaylı denilen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler 'Kalk' dediğinde kalkıyordu, 'Yat' dediğinde yatıyordu bu adam. Bu adam şu anda başkası da 'yat' dediğinde yatar, 'kalk' dediğinde kalkar." dedi.