Karabağ konusu kapandı! Ermenistan’ın seçim oyunu bozuldu!

Ermenistan tehlikeli anlaşmalar ve girişimleri Azerbaycan ve Türkiye’den sonra.Rusya tarafından da bozuldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı: ”Paşinyan, eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan'a dahil edilmesine ilişkin belgeyi imzaladı, konu kapandı.” dedi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Ermenistan ve ortak hareket ettiği ülkelerin Azerbaycan oyunları birer birer sona eriyor.

ERMENİLER KARABAĞ’DA YASA DIŞI BİR SEÇİM YAPTI!

Ermenistan, sınırdan yasa dışı geçişler ve tahrik ile taciz ateşlerinin yanında, geçtiğimiz hafta bir başka yasa dışı hamlede bulundu.Hukuken Azerbaycan'a bağlı olan ancak nüfusunu ağırlıklı olarak Ermenilerin oluşturduğu bölgede yasa dışı bir seçim yapıldı. Dağlık Karabağ’da egemenlik iddia eden "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" adlı siyasi yapı,sözde parlamentosunda yeni cumhurbaşkanını seçti.

SÖZDE SEÇİME ALİYEV’DEN ÇOK SERT TEPKİ GELDİ!

Karabağ’da yasa dışı Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimlere Azerbaycan çok sert tepki gösterdi.Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,”Ermeniler yabancı topraklarda kendilerine bir devlet kurdular.Ermenistan hiçbir zaman bu topraklarda olmadı. Bugünkü Ermenistan bizim toprağımızdır.Öldü var döndü yok.Ya azatlık ya ölüm!”dedi.Bu sözlerin ardından,

ERMENİLERİN İLK OYUNUNU ALİYEV ÇIKIŞI İLE BOZDU!

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı Karabağ için yürüttüğü politikalara karşı ilk oyunu Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev bozdu. Aliyev Azerbaycan Ordusu Ermenistan sınırına giderken, "Savaşa hazır ol!" emri verdi. Aynı anlarda Azerbaycan Devlet Televizyonu ise Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "demir yumruk" olarak adlandırılan askeri üniformalı fotoğrafını paylaştı.

PUTİN’İ TUTUKLAMA KARARI AÇIKLAMASI BARDAĞI TAŞIRDI! 

ABD ile ortak tatbikat ve Iran ile sınır güvenliği anlaşması yapan Ermenistan,ateşle son oyununu Putin’e tutuklama  oldu.Erivan'dan medya aracılığı ile sızdırılan  bilgiler de,Ermenistan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin hakkındaki uluslararası yakalama kararını yakında kabul edeceği belirtildi.Uluslararası alan da şaşkınlık yaratan bu bilgi sonrası,Putin’e tutuklama karşılığı karşılığı olarak,Ermenilerin ABD'den yüklü miktarda para ve silah sözü aldığı ortaya çıktı.

ERMENİSTAN’IN BİLETİNİ RUSYA KESTİ

Ortadoğu’dan sonra en dünyanın en sıcak bölgelerinden olan Kafkaslar’ da,Ermenistan’ın tehlikeli oyunları Rusya’yı hareketlendirdi.Paşinyan’ın başını çektiği tehlikeli anlaşmalar ve girişimler,Azerbaycan ve Türkiye’den sonra Rusya tarafından bozuldu.

ERMENİSTAN BELGEYİ İMZALADI KONU KAPANDI!


Rusya bu gelişme sonrası yaptığı açıklama da,Ermenistan’ın yaptıklarının kabul edilemez olduğunu,dikkatli bir şekilde takip edildiğini ve müttefik kaybetmekten çekinmedikleri belirtildi.Hindistan Zirvesi’n de konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in geçen yıl Ekim ayında Prag'daki toplantıda bir araya geldiğini hatırlattı. Lavrov, Paşinyan'ın Karabağ'ın Azerbaycan'ın bir parçası olduğunu kabul ettiğini söyledi.Rusya Dışişleri Bakanlığı’da aynı gün yayınladığı bildiri de:”Paşinyan, eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan'a dahil edilmesine ilişkin belgeyi imzaladı, konu kapandı.” dedi.

Karabağ konusu kapandı! Ermenistan’ın seçim oyunu bozuldu! ile ilgili etiketler Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

THY uçağı türbülansa girmişti! 6 kişinin yaralandığı uçağın içinden görüntüler ortaya çıktı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı. Uçağın içinden yeni görüntüler ortaya çıktı.