Karabük yerel seçim sonuçları 2019!

Karabük yerel seçim sonuçları 2019! Yerel seçimlere kısa süre kala adaylar çalışmalarına hız vererek devam ediyor.Adayların belli olmasının ardından seçim çalışmalarına başlayan partiler seçmenleri icraatları konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.Seçim meydanlarında tansiyon her geçen gün yükseliyor. Karabük'te hangi başkan adayının seçildiği merak edilip araştırılmaya başlandı.İşte Karabük Belediye Başkanı kim oldu? Ne zaman açıklanacak? Sorusunun cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Karabük yerel seçim sonuçları 2019! Yerel seçimlerde belediye başkanı ve muhtar seçimleri için vatandaşlar sandıklara gidecek. 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde sonuçları en merak edilen yerler arasında bulunan Karabük'te hangi adayın kazandığı soruları sorulmaya başladı.AK Parti güçlü isimlerden Burhanettin Uysal'ı aday gösterirken,CHP Mehmet Durum'u aday gösteriyor.MHP ise Rafet Vergili'yi aday olarak gösteriyor. İşte Karabük Belediye Başkanı kim oldu? Sorusunun cevabı haberimizde...

Karabük yerel seçim sonuçları 2019!

KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

Karabük Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz açıklanmadı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerin ardından belli olacak Karabük'ün yeni belediye başkanı açıklandığı anda haberimize eklenecektir.

BURHANETTİN UYSAL KİMDİR?

 Burhanettin Uysal, 20 Haziran 1967'de Konya Ereğli'de doğdu. Baba adı Fahrettin, anne adı Şerife'dir.

Eğitimci; Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ve Polis Akademisini bitirdi. Yüksek lisansını ve doktorasını Gazi Üniversitesinde tamamladı ve profesör oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünde Komiser Yardımcılığı ve Komiserlik, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Karabük Üniversitesinin 2 dönem Rektörlüğü ve YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi, AKPM Üyesi ve Asya Parlamenter Asamblesi Üyesidir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Uysal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

RAFET VERGİLİ KİMDİR?

 1959 yılında Araç ilçesinde dünyaya geldi. 

Karabüklü merhum işadamı Mehmet Vergili’nin oğludur. 

İlk, orta ve lise tahsilini Karabük TED Koleji'nde tamamladı. 

1979 yılında iş hayatına atıldı. 

Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında başta Umman, Cezayir, Romanya ve İran’da olmak üzere toplam 15 adet demir çelik tesisinin yapımını gerçekleştirdi. 

Şu anda Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren demir çelik tesislerinin kurucusudur. 

1983-1987 yılları arasında Karabük İşverenler Sendikası'nda görev yaptı. 

Daha sonra 1989-1992 yılları arasında Karabük Ticaret Odası Başkanlığı görevini yürüttü. 

Karabük Ticaret Odası Başkanlığı döneminde; 
- Karabük, kalkınmada öncelikli il (teşvik) kapsamına alınmıştır. 
- Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur. 
- Karabük, doğalgaz hattı yapımı kapsamı içine aldırılmıştır. 
- Karabük demir Çelik için kütük makinesi yapımı çalışmalarında bulunulmuştur. 

Ayrıca Karabük'teki bir çok sivil toplum kuruluşu, vakıf ve derneğin üyesi veya yöneticisi olarak Karabük iline çeşitli hizmetlerde bulundu. 

Evli ve beş çocuk babası, bir torun sahibidir. 

Rafet Vergili, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP'den Karabük Belediye Başkan adayı oldu.

MEHMET DURUM KİMDİR?

 Mehmet Durum, 1955 yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. İlköğretimini Bayır Mahalle İlkokulunda tamamladı. Ortaöğretim hayatına Yenişehir Ortaokulu'nda devam eden Durum, Ankara İnşaat Teknisyen Lisesi'ni bitirdikten sonra, Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamladı. Mehmet Durum, ilk iş deneyimine 1971 yılında Karabük Demir Çelik İşletmesi'nde başlamıştır. Ticaret hayatı içerisinde siyaset ile bağı sürekli devam eden Durum, Belediye Meclis üyeliğine seçildikten sonra Belediye Bütçe Hesap Tetkik Komisyonu'nda hizmet vermiştir. Bu hizmetleri dışında Belediye İmar Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerine 5 yıl süreyle devam etmiştir. Mehmet Durum, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde CHP Karabük Belediye Başkan adayı oldu.

Karabük

Karabük Türkiye'nin kuzeyinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde il. 2009 sayımına göre nüfusu 218.564

Karabük, 1937 yılına kadar, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli Köyü'nün 13 hanelik bir mahallesiydi 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolunun üzerinde yer alıyordu. Demiryolu ile taşıma imkânının varlığı ve kömür yataklarının yakınlığı nedeniyle, burada bir demir çelik fabrikası kurulması kararlaştırıldı. 3 Nisan 1937'de Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü, hâlâ Karabük'ün en önemli geçim kaynağı olan Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın temellerini attı.

Karabük, 6 Haziran 1995'te, Çankırı'nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak'ın Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili oldu. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilceyle beraber 6 ilce, 2 belde ve 270 köy vardir.

Karabük'ün futbol takımının ismi Kardemir Karabükspor'dur.

Bugün Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarının kuruluş yerleri Karabük'tedir. Karabük'de ilk açılan banka şubesi Yapı ve Kredi Bankası şubesidir.

Tarihçe Karabük adını, üzerinde yaşadığı coğrafi ortamdan almıştır. “Kara” ve “Bük” sözcükleri, kara çalılık yer anlamında, Karabük adının oluşumuna kaynaklık yapmıştır. Bu topluluklarda yaşayan Türkmen toplulukları, Karabük cemaatı adını bu biçimde almışlardır. Türkiye'de 14 yer ve mevki adının bugün Karabük şeklinde geçmesi, cemaatlerin bu topraklardan diğer yerlere göç ettiği görüşünü kuvvetlendirir.

Tarih öncesi dönemde Karabük ve çevresi: Karabük ve çevresinde, yörenin yazısız kültür dönemini aydınlatacak çok sayıda höyük ve tümülüs olmasına karşın, bilimsel anlamda herhangi bir arkeolojik kazıya konu olmaması bu konudaki açıklamalarda bir bilgi boşluğu yaratmaktadır. Ancak, Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarına bakılacak olursa, Karabük ve çevresinin en eski yerleşmesi Eskipazar İlçesindeki “Yazıboy” köyüdür. Burada bulunan bir höyügün, ilk Tunç Devri (M.Ö. 2500) olarak yerleşmeye konu olması, İl sınırları içinde Eskipazar'ın önemini artırmaktadır.

İlkçağ'da Karabük ve çevresi: İlkçağ'da Karabük, Hititlerden başlamak üzere Frig, Helenistik Krallıklar ve Roma döneminde geniş çaplı olarak yerleşmeye konu olmuştur. Karabük'ün, Hititler döneminde yerleşmeye konu olan İlçesi; Eflani'dir. Hitit metinlerinde kentin en eski adının Haluna (Yün) olarak geçtiği bilinmektedir. Ovacık'ın Kışlaköy'ü, Frigler döneminde yerleşmeye konu olmuştur. Burada bulunan Hesem Değirmeni'nin kapısındaki yapıtaşının Frigler dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Helenistik Krallıklar döneminde özellikle Eflani, yerleşmeye konu olmuştur. Helenistik Krallıklardan Bitinler, Roma'nin Batı Karadeniz Bölgesini (Paflagonya) ele geçirmesini önlemek için Eflani'de üs oluşturulmuş ve bölgenin savunmasını buradan gerçekleştirmişlerdir (M.Ö. 70). Eflani'nin tarihte bilinen ikinci adı Bitinya Kralı Nikomedes'in oğlu Phylomenes'ten dolayı, “Phylomenes Yurdu” olarak bilinmektedir. İlkçağın son Devleti olan Roma, M.Ö. 1, yüzyılda Anadolu'ya girince önem verdiği yerlerden birisi de Batı Karadeniz Bölgesi olmuş, bölgenin ormanları ve madenlerini emperyalist bir politika izleyerek kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı bilmiştir. Roma'nın bu amaçlarla Karabük İli sınırları içinde kurduğu en önemli kentler Eskipazar sınırları arasında yer almaktadır. Bunlar, Hadrianapolis ve Kimistene adı ile anılan yerleşme alanlarıdır. Bunun yanı sıra Karabük'te Bürnük Köyü, Üçbaş Köyü, Bulak Köyü; Ovacık'ta Pürçükören Köyü ve Ganibeylerin 1 km mesafe uzaklıktaki Karakoyun'lu köyün'de Roma Dönemi kalıntıları ile adeta tarihi tanıklık yapmaktadırlar.

Malazgirt Savaşı öncesi Türk yerleşmesi: Türkler, 1071 Malazgirt Savaşı öncesinde de Anadolu'ya değişik amaçları gözeterek gelmişler ve yerleşmişlerdir. Özellikle, Kuzey Türklüğü olarak tarihte bilinen bu Türk kitleleri içinde Oğuzlar olduğu gibi Kıpçak, Peçenek gibi diğer Türk kavimleri yer almaktadır. Daha sonra çeşitli nedenlerle Bizans'ın emrine giren bu Türk kavimleri, bu devletin izlediği iskan siyaseti, Anadolu'nun çeşitli kısımlarına yerleştirilmişlerdir. Yer adlarından (Toponimi) yola çıkarak yapılan yorumlamalar sonucunda Eskipazar'da Tamışlar Köyü'ne adını veren Tamış, Bizans'ın emrinde bir Oğuz Beyi olup, saptamalara göre, Malazgirt Savaşı'nda Selçuklu ordusuna karşı savaşırken, giysilerde kullanılan renk ve dil benzerliklerinden dolayı kısa zamanda saf değiştirmiş, Selçukluların tarafına geçmiştir. Malazgirt Savaşi öncesinde yöremizde görünen ve yerleşen ikinci Türk kavimi Kıpçaklar oldu. Kıpçaklar kitleler halinde Safranbolu ile Eflani arasındaki topraklara yerleşmişlerdir. Fatih Sultan Mehmet, XV. Yüzyılın ikinci yarısında Amasra'yı fethedince, kentte bulunan Cenevizlileri İstanbul'a gönderirken, Eflani'de yaşayan Kıpçakları da Amasra kentine sürmüştür. Bugün Amasra'da özellikle ağaç işlemeciliğinde çok ünlü olan bu insanlar, Kıpçak Türklerinin torunlarıdır. Kıpçak lehçesi ile ilgili araştırma yapacaklar için Eflani-Bartın arası ve Amasra bu açıdan önemli araştırma malzemesi sunmaktadır.

 

 

 

Karabük yerel seçim sonuçları 2019! ile ilgili etiketler Yerel seçim Karabük 2019 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.