Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrenci önlemi alınacak mı? Maymun Çiçeği virüsü endişesi...

İlk olarak Afrika'da görülen Maymun Çiçeği virüsünün Türkiye'ye henüz sıçramadığı belirtilirken akıllara Karabük Üniversitesi geldi. Yaz tatilinde ülkelerine giden 5 bin civarı Afrikalı öğrenci, yakın zamanda açılacak olan üniversitelerine gelecek. Bu konuda herhangi bir önlem alınıp alınmayacağı merak ediliyor. 

Afrika'dan sonra Avrupa'da görülen ve büyük paniğe yol açan Maymun Çiçeği virüsü son olarak Asya'ya sıçradı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'yı etkisi altına alan ve şimdiye dek 524 insanın ölümüne neden olan 'Maymun Çiçeği Virüsü' (M çiçeği virüsü/Mpox) sebebiyle küresel çapta acil durum ilan etti.

Uzmanlar, virüsün Covid-19'dan daha ölümcül olduğunu bildiririrken virüsün Türkiye'de görülüp görülmediği de merak konusu. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan "Türkiye'de maymun çiçeği ile ilgili şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil." açıklaması geldi. 

Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrenci önlemi alınacak mı? Maymun Çiçeği virüsü endişesi...

Virüsün Afrika kökenli olduğu öğrenilince akıllara Afrika kökenli öğrencilerin en fazla olduğu Karabük Üniversitesi geldi. 

AFRİKALI ÖĞRENCİLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NE GELECEK... ÖNLEM ALINACAK MI?

Sadece Karabük Üniversitesi'nde 5 binden fazla Afrikalı öğrenci olduğu biliniyor. 

Yaz aylarında ülkelerine giden bu Afrikalı öğrenciler yakın zamanda açılacak olan üniversitelerine gelecek. 

Bu konuda herhangi bir önlem alınıp alınmayacağı merak ediliyor. 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Rektörlükten yapılan açıklamada, Karabük Üniversitesinin öğrencileri, personeli ve halkı, sağlık başta olmak üzere her türlü risklere karşı korumak için daima sorumluluk bilinciyle hareket ettiği belirtildi. Devletin ilgili kurumlarıyla koordineli çalışarak önlemlerin titizlikle alındığı aktarılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son açıklamalar ve gelişmeler doğrultusunda da sürecin yakından takip edildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü gibi ilgili resmi kurumlarla koordineli hareket edildiği vurgulanan açıklamada, “Uluslararası öğrencilerimiz de diğer tüm öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edecek herhangi bir duruma karşı titizlikle izlenmekte ve geçmişte olduğu gibi Sağlık Bakanlığının ve ilgili kurumların talimatlarına ve tavsiyelerine uygun hareket edilmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bu hususta gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının, öğrencilerinin ve halkımızın sağlığının koruması konusunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz.” ifadelerine yer verildi.

Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrenci önlemi alınacak mı? Maymun Çiçeği virüsü endişesi... ile ilgili etiketler maymun çiçeği Karabük Afrika Afrikalı
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.