Kars seçim sonuçları 2019! İlçe ilçe oy oranları...

Kars seçim sonuçları 2019! 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günlerin kalmasıyla meydanların ateşi yükselmeye devam ediyor.Seçim heyecanı yaşanan bölgelerde hangi adayın seçimi kazanacağı sorusu cevabını bulacak. Kars belediye başkan adaylarının oylamak için seçmenler sandık başına gitmeye hazırlanıyor. İşte Kars Belediye Başkanı kim oldu? Ne zaman açıklanacak? Sorularının cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

Kars seçim sonuçları 201931 Mart yerel seçimlerinde seçmenler belediye başkan adaylarını seçmek üzere sandık başına gidicek. Sonucu merak edilen yerler arasında Kars'da bulunuyor.Uzun süredir heyecanı yaşanan yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı. Partiler seçim çalışmalarına hız verirken liderler ve adaylar seçim çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.Partiler bölgelerinde güçlü olan isimleri aday göstererek seçimi kazanmak istiyor.İşte Kars Belediye Başkanı kim oldu? Ne zaman açıklanacak? Sorularının cevabı haberimizde...

Kars seçim sonuçları 2019! İlçe ilçe oy oranları...

KARS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

Kars Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz açıklanmadı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerin ardından belli olacak Kars'ın yeni belediye başkanı açıklandığı anda haberimize eklenecektir.

ÇETİN NAZİK KİMDİR?

 Çetin NAZİK, 4 Eylül 1965 yılında Nevruz NAZİK ve Sehne NAZİK çiftinin oğulları olarak Kars ilinde dünyaya gelmiştir. 

4 çocuk sahibi bir aile babasıdır. 1996 – 2006 yılları arasında Kars’ta 400’e yakın ilk toplu konut projesini başlatmış, kısa bir sürede sonuçlandırıp, Kars halkının ve kamuoyunun takdirini ve güvenini kazanmıştır. Tarım Kredi Kooperatifinin, Susuz ve Boğazköy ilçelerinde görev yaptığı yıllarda, teşkilatın düzenlemiş olduğu muhasebe, finans ve krediler sınavında Türkiye 1’incisi olarak Kars Merkez Tarım Kredi Kooperatifi İl Müdürlüğüne atanmıştır. 

Aynı yıllarda Kars PTT Spor kulübü başkanlığı görevini başarı ile yürüterek, Kulübü, bölge şampiyonluğuna taşımıştır. Samsun bölge birliğinde 2 yıl daha görevini sürdürdükten sonra kendi isteğiyle istifa etmiştir. Bu vesile ile tamamen eğitime gönül veren Çetin NAZİK, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve Milliyetçi nesiller yetiştiren ve bu prensipler doğrultusunda eğitim veren kurumlarını, büyük bir marka haline getirip, Türkiye eğitim camiasına kazandırmıştır. Kars ile ilgili hazırladığı fizibilite raporlarını ve projelerini hayata geçirmek üzere, MHP Kars Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyuna bildirmiştir.

TANER TORAMAN KİMDİR?

 1958 Kars doğumlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Kars'ta, yüksek öğrenimini ise Ankara Eğitim Enstitüsü'nde tamamladı. 2002-2005 yılları arasında KESK’e bağlı Kars eğitim Sen şube başkanlığı, Kars Vasfiye Kazım Eriş Vakfı İl Temsilciliği yaptı. 4 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegeliği yapan Taner Toraman evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kars

Kars , Türkiye'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan aynı adlı ilin merkez ilçesidir. Karsın İsmi Gürcüce'de Karsikalaki olan Kapışehrinden gelmiştir. Ermenistan ülkesine komşu olan merkez ilçeye bağlı, yirmi iki mahalle ve yetmiş köy bulunmaktadır. Rakımı bakımından Türkiye'nin en yüksek il merkezi olan Kars, köyleri ile birlikte nüfusu yüz bini aşan şehirlerden birisidir (Şehir merkezi: 76.992, toplam: 110.443). Çeşitli etnisitelerin birlikte yaşadığı il merkezinde kültürel farklılıklardan ve zenginliklerden bahsetmek mümkün olup kozmopolit bir yapı sözkonusudur. Kars, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılı için Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Turizm Stratejisi Eylem Planı kapsamına alınan 15 il merkezinden birisidir. Bu proje ile hedeflenen, il merkezlerini "Kültür Turizmi Geliştirilecek Marka Kentler" ilan edip gelişmelerini sağlamaktır.

Kars, geçmişte Bagratlı Krallığı'na ve Cenub-i Garbi Kafkas Hükümeti'ne (Güneybatı Kafkasya Cumhuriyeti) başkentlik yapmış bir sınır şehridir. Bu özelliği ile Türkiye'de herhangi bir ülkeye başkentlik yapmış ender şehirlerden birisidir.

Türkiye'nin Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki bu şehir, Kafkas Üniversitesi'nin açılmasıyla hızla gelişmeye başlamış ve zaman içinde bir öğrenci kenti durumuna gelmiştir. Ayrıca şehir merkezine altı kilometre uzaklıktaki havalimanı sayesinde de bölgesinde ulaşım ağının kesiştiği bir noktada yer alır. Bunun dışında kara ve demiryolu ağlarıyla ülkenin diğer yerleşim birimlerine ulaşımda da bir sorun yoktur.

Kentte 12 Nisan 2004 gününde Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu açılmıştır. Türkiye'nin 16 ili bu konsolosluğun faaliyet dairesi içersindedir.

Coğrafya
Coğrafi konumu: Kars merkez ilçesi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin, Erzurum - Kars Bölümü'nde yer alır. Kuzeyinde; Susuz, Arpaçay ve Akyaka'yla, doğusunda; Ermenistan'la, güneyinde; Digor ve Kağızman'la, batısında ise Selim ve Erzurum sınırlarıyla çevrilidir. Merkez ilçe yedi ilçe içinde sadece Sarıkamış ile komşu değildir. Serhat şehri Kars'ın bazı merkezlere olan uzaklığı şöyledir:

Sanayi Sanayi alanında son dönemlerde gittikçe büyüyen Kars'ta irili-ufaklı birçok fabrika kurulmuştur. Kentte yem, şeker, çimento, tuğla, ayakkabı ve süt ürünleri sektörlerinde çalışan birçok fabrika bulunmasına karşın; işsizlik oranı oldukça yüksektir. Özellikle bu durum nedeniyle kent, Türkiye'nin en fazla göç veren şehirlerinden birisidir.

Fabrikalar: Kars genelinde sadece beş büyük fabrika vardır. Bunun dışında buradaki sanayiyi ayakta tutan Kars-Paşaçayır'da 7 Kasım 1975'te Bakanlar Kurulunun 7 Kasım 1975 gün ve 7/10992 sayılı kararnamesi ile kurulan Kars Organize Sanayi Bölgesi'ni de saymak mümkündür. Bu bölge 1.947.000 m2'lik bir alan üzerinde 75 parselden oluşmaktadır. Kars'ta bulunan en önemli fabrikalar hakkında kısa bilgiler şu şekildedir:

Üçyıldız Değirmen Taşı Fabrikası: Kars'ın en eski fabrikasıdır. 1961 yılında kurulmuştur. Yılda 72 çift değirmen taşı imal edilmektedir. Bu tesisde 10 kişi çalışmaktadır.

Kars Şeker Fabrikası A.Ş.: Erzurum-Kars karayolu üzerinde kurulu ve şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta 1993 yılında açılan fabrika da 267 işçi, 196 geçici işçi ve 105 memur çalışmaktadır.

Kars Yem Fabrikası A.Ş.: Merkeze yakın bir arazi üzerindeki bu fabrika 1969 yılında kuruldu ama ilk üretim 1975 yılında gerçekleşti. 1993 yılında bu fabrika özelleştirilmiştir. Kars Yem Fabrikası son yıllarda, ilde en yüksek kurumlar vergisini ödeyerek il genelinde vergi birinciliğini elinde bulundurdu. Fabrikada altı idari görevli ve 15 işçi çalışmaktadır.

Kars Et Kombinası: 1972 yılında Et ve Balık Kurumu bünyesinde kurulan tesis 1995 yılında özelleştirilmiştir. Bu tesisin şimdiki adı Çelikler Turizm Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. (Kars Et Kombinası)'dir. Bu fabrikada 20 idari personel ve 79 işçi çalışmaktadır.

Kars Çimento Sanayi Ticaret A.Ş.: Çimento Fabrikasının 1969 yılında temeli atılarak; 1976'da işletmeye açılmıştır. 1985 yılında Türkiye Çimento Sanayi T.A.Ş.'nin bir işletmesi olarak müesseseye, 1987 yılı itibariyle de bağlı ortaklık haline getirilen tesis 1996'da özelleştirildiğinde Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. tarafından satın alındı. Fabrikada 85 idari görevli ve 110 işçi çalışmaktadır.

Diğer Sanayi Tesisleri: Şehrin en işlek caddelerinden olan Ortakapı Mahallesi'ndeki Faikbey Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi'nin kesiştiği nokta, Kayalar Patoz İmalat Fabrikası, Figaro Endüstriyel Süt Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş., Çelik Hayvancılık Sanayi Ticaret A.Ş., Bilgir Kardeşler Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Doğu Metal Sanayi Ticaret A.Ş., Gökalp Mobilya Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Kars Süt Ürünleri Sanayi

 

Kars seçim sonuçları 2019! İlçe ilçe oy oranları... ile ilgili etiketler Yerel seçim Kars 2019 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.