Karşı mahallenin 'Kabataş' olayı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Mart tarihinde Fazilet Durağı’nda oluşan kalabalığın 'organize kötülük çetesi' tarafından hazırlanan bir komplo olduğunu iddia etmişti. Başsavcılık, 47 yolcu bindi denilen duraktan yolcu alınmadığını tespit edince İmamoğlu'nun yalanı hukuki olarak da tescillenmişti. Ancak o yalanı televizyon ekranlarında dillendiren 'solcu' kesimden hiç kimseden hala bir özür gelmedi.
Koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı dönemde Kağıthane-Kabataş hattında sefer yapan İETT otobüsünde görülen kalabalık tepki toplamıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sözcüsü Murat Ongun, bu durumun bilinçli bir saldırı olduğunu ve arkasında 'organize kötülük çetesi'nin bulunduğunu söylemişti.
SIFIR YOLCU BİNDİ!
Komplo iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan İBB'nin iddiası yapılan inceleme sonucunda yalanlandı.
Belediyenin '47 yolcu bindi' dediği Fazilet Durağı'ndan binen yolcu sayısı 'sıfır' olarak tespit edildi. Otobüsün şoförü Ertuğrul Aslan, ifadesinde ‘Söz konusu duraktan hiç yolcu almadım’ dedi.
KİMSEDEN BİR ÖZÜR GELMEDİ
Olayın yalan olduğunun ortaya çıkmasının ardından, gözler televizyonlarda bu yalanın yayılmasına ortak olanlara çevrildi.
Televizyonlara çıkıp vatandaşlara yalan bilgileri servis eden Fatih Portakal, Ayşenur Arslan, Can Ataklı, Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Nevşin Mengü ve Özlem Gürses gibi isimler, mahkeme kararına rağmen söyledikleri sözlerden dönmedi.
Gezi olayları zamanında meydana gelen Kabataş yalanını uzun süre gündemlerinden düşürmeyen bu isimlerin bu konudaki tutarsızlığı eleştirilerin hedefi oldu.
KABATAŞ OLAYI NEDİR?
Kabataş Olayı veya Kabataş Yalanı, 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığını iddia etmesi, birçok gazeteci ve siyasetçiden destek bulmasıyla birlikte tepkilere sebep olmuş ancak daha sonra gerçek olmadığı ortaya çıkmış bir olaydır.