Kars'ta kar tatili olacak mı?
Marmara'da hava durumu, parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun yüksekleri yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı olacağı bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Anadolu'da ise, parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinin yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Peki, 22 Aralık Kars'ta okullar tatil mi? Kar tatili var mı? Son dakika açıklaması var mı? Detaylar haberimizde...
Meteorolojilerden yapılan açıklamaya göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Kırşehir, Kırıkkale ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Marmara'nın doğusunda akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Peki, 22 Aralık Kars'ta okullar tatil mi? Kar tatili var mı? Son dakika açıklaması var mı? Detaylar haberimizde...
KARS 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
KARS'TA OKULLAR TATİL Mİ?
Valilik henüz okulların tatil olduğu yönünde bir açıklama yapmadı...
DENİZLERDE HAVA
Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan zamanla kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde doğusu yer yer 6 (50 km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, akşam ve gece saatlerinde batı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda akşam saatlerinden sonra yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuzeyinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam saatlerinden sonra 5 ila 7(40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde, 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.
VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinin yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
AGRI °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu
ERZURUM °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu
MALATYA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu
VAN °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu
GAZIANTEP °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu
MARDIN °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu
SANLIURFA °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu
KAR TANELERİNİN KRİSTALİZASYONU
Genellikle çapları 2-4 mm, ağırlıkları ise yaklaşık 0,005 gram'dır. Kar tanesi, oluşmaya başladığı zamanki sıcaklığa ve neme göre şekil alır. Nadiren yaklaşık -2 °C derecede kar taneleri simetrik üçgen şeklinde oluşur. Kar tanelerinin çoğu çıplak gözle düzensiz görünür, ama resimlerde şekillerin çekiciliği nedeniyle mükemmele yakın görülebilir. İnce ve düz şekilli kristaller hava 0 °C ila -3 °C arasında oluşur. -3 °C ila -8 °C arasında kristaller iğne, içi boş sütunlar veya prizmalar (uzun ince kalem şekli) şeklinde oluşur. -8 °C. ila -22 °C arasında tabak şekline döner ve bazen dallı ve dendritik özellikler taşır. Sıvı ile buz arasındaki buhar basıncının maksimum farkı yaklaşık -15 °C derecede görülür ve bu ısıda kristaller sıvı damlacıklarını tüketerek hızla büyürler. -22 °C derece altında kristaller sütun şekline girer ancak çok daha karmaşık büyüme modellerine de sahiptir. Sütunlar, düzlemler, yan-düzlemler, kurşun-rozetler gibi şekiller oluşur. Eğer bir kristal yaklaşık −5 °C derecede sütun şeklinde bir büyüme eğiliminde ise, bu sütunlar daha sıcak bir havaya rastladığında sütunun sonunda bir tabak-plaka veya dendritik şekiller oluşur, ve bu kristallere "şapkalı sütun" denir.
DÜNYADA KAR YAĞIŞI
Dünyada kutup bölgeleri ve ılıman iklimin iç kısımları kar yağışının yoğun olduğu bölgelerdir. Kar yağış sınırı, kuzey yarımkürede 30° enlemini, Güney yarımkürede 25-30° enlemleri aralığını takip eder. Dağlık alanlarda yükselti nedeniyle kar yağışı artar. Kar yağış sınırının en yüksek olduğu alan subtropikal çöl alanlarıdır.