Kaşlarını alan hocaefendi görüntüleri!
Sosyal medyada kaşlarını alan hocaefendi büyük yankı uyandırdı. herkes tarafından konuşulan imam merak edilemeye başladı. Herkes metroseksüel imamın görüntülerini merak ediyor. İşte kaşlarını alan hocaefendi görüntüleri! Detaylar haberimizde...
Kaşlarını alan hocaefendi son günlerde konuşulan konular arasında yer alıyor. Metroseksüel görüntüsü ile dikkat çeken imanı herkes araştırmaya başladı. İmam görüntüsü ile dikkat çekiyor. İşte kaşlarını alan hocaefendi görüntüleri! Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
Sosyal medyada kaşlarını alan hocaefendi son zamanların konuşulan konuları arasında yerini aldı. İşte kaşlarını alan hocaefendinin görüntüleri;
İmam veya Müftü, İslam dinine ait bir terimdir. Genel anlamda önder, lider, devlet başkanı anlamlarına gelir. İslami bir terim olarak ise cemaate namaz kıldıran ve diğer dini görevleri yerine getiren kişileri ifade eder. İmamlık görevini yerine getirmeye ise 'imamet' denmektedir.
Arapça E-M-M kökünden gelen ve 'öne geçmek', 'yönetmek' anlamına gelen imam terimi zamanla mescitlerde cemaate namaz kıldıran kişilere veya bir topluluğa liderlik eden kişileri ifade etmek için kullanılmıştır.
İmamlık ilk olarak İslam'ın ortaya çıkışıyla birlikte Muhammed tarafından uygulanmaya başlanmıştır.İslam Akabe Biatından sonra Medine'de yayyılmaya başlayınca peygamber tarafından gönderilen sahabeler buradaki müslümanlara namaz kıldırmışlardır. Muhammed hayatı boyunca namazları kendisi kıldırmış, dört halife de bir zorunluluk olmadıkça buna uymuşlardır.
Herhangi bir mescide imam atanması ise Emevi zamanında ortaya çıkmıştır.Emevi halifeleri şehirlere gönderdiği valilere halka namaz kıldırması için mescidlere imam atama yetkisini de vermiştir. Abbâsîler zamanında ise imamlık bir devlet memurluğu haline getirildi. İmamların ataması ve azledilmesini devlet başkanı bizzat yapıyordu.
KAŞ
Kaşlar, alın kemiğinin göz çukurunu sınırlayan tümsekleri üzerinde bulunan özelleşmiş kıllardır.
Bu kıllar kalın ve kısadır. Burun üst noktasından dışa doğru bir kavis çizerler. Kadınlarda, erkeklere nazaran daha dar bir şerit halindedir. Uzunlukları 6–10 mm; kalınlıkları ise, kadınlarda 50 mikron, erkeklerde 90 mikrondur.
Kaşlar, estetik bir görünüm kazandırırken, gözlerin üstten korunmasına da yardımcı olmaktadırlar. iki göz üzerinde bulunan kaş araları açık ve kılsız olduğu gibi, bazen de kıllı olabilir ve iki kaşı birbirine birleştirir. Bu kaş şekline tek kaş denir. Tek kaşlar genellikle erkeklerde bulunur.
Kaşların dökülmesi hastalık alametidir. Cüzzam hastalığı, lenfoma, mantar hastalıkları ve bazı asabi (sinirsel) hastalıklarda kaşlar dökülebilir.