Kayseri misillemesi mi? Türk bayrağını indirdiler, tırları taşladılar! Provokatörler iş başında

Dün gece Kayseri'yi karıştıran provokatörler bugün de Suriye'yi harekete geçirdi. Suriye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı Azez ve El Bab kentlerinde misilleme olarak PTT binalarına girilerek Türk çalışanları çıkardılar, Türk plakalı tırlar ve şoförlere taşla saldırdılar. 

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Bazı kent sakinleri göçmenlerle ilişkili olduğu bilinen yerlere saldırdı.

Dün gece Kayseri'yi karıştıran provokatörler bugün de rahat durmadı ve Suriye'yi harekete geçirdi. 

Suriye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı Azez ve El Bab kentlerinde misilleme olarak PTT binalarına girilerek Türk çalışanları çıkardılar, Türk plakalı tırlar ve şoförlere taşla saldırdılar. 

Sosyal medyada çıkan videolarda Suriye'de Türkiye plakalı araçlara, provokatörlerin "Yallah" sloganlarıyla tepki gösteriliyor.

Afrin'de de Suriyelilerin Valilik binasına yürüdüğü iddia ediliyor. Ayrıca Azez'i Türkiye'ye bağlayan Babul Selame kara hudut kapısından Türk bayrağı indirildi. 

Kayseri misillemesi mi? Türk bayrağını indirdiler, tırları taşladılar! Provokatörler iş başında

SURİYE İLE BARIŞ ADIMLARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ MI ETTİ?

Bu provokasyonların Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sayın Esed'le gorüşülebilir" açıklamasından sonra başlaması dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söylediğini aktaran bir gazetecinin, "Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok."

 

TSK MÜDAHALEYE BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'deki olaylara müdahale etmeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keskin nişancıları, Afrin'de terör yandaşlarının başlattığı provokasyon sonrası çatılara yerleşmeye başladı.

 

Kayseri misillemesi mi? Türk bayrağını indirdiler, tırları taşladılar! Provokatörler iş başında ile ilgili etiketler Suriye Kayseri

Sitene Ekle