Jaycee Dugard 11 yaşındayken kaçırıldı fakat bunun farkına vardığında 29 yaşındaydı. Kendisini kaçıran adamla iki çocuğu bile olmuştu. İlk hamile kaldığında 13 yaşında olan Dugard, daha sonra kendisini kaçıran adama bağlandı ve onunla evlendi.
Kendisini kaçıran adama aşık olup evlendi!
Rehinenin, kendisini rehin alan kişiye karşı duyduğu duygusal bağ olarak açıklanabilecek olan Stockholm Sendromu, dizilere, filmlere hatta şarkılara konu olmuştur. Rehine durumundan rahatsız olmayı bırakıp bulunduğu kötü durumu benimser ve kendisini rehin alan kişiyle aralarında duygusal bağ oluşur. Sadece rehin alma olaylarında değil, tecavüze uğrama, taciz, savaş, aile içi şiddet, dini ve siyasi baskı gibi birçok durumda da Stockholm Sendromu'na rastlanır.
1973 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de bir banka soyguncusu (Jan-Erik Olsson) altı gün boyunca 4 banka görevlisini rehin tuttu. Banka soyguncusu ile rehin tutulan banka görevlilerinden biri duygusal olarak bağlandı. Rehineler, mahkemede soyguncular aleyhinde ifade vermedi, hatta mahkemede savunma ücreti için para topladılar. Olay sırasında telefonla basına konuşan rehinelerden Kristin Enmark’ın “Asıl korktuğum polis. Biz burada iyi vakit geçiriyoruz” demesi, ülkede büyük etki yaratmıştı. Olay ülkede: “Soyguncular bankadan para çalamadılar ama bazı insanların kalbini çaldılar” şeklinde yorumlandı.
Patty Hearst 19 yaşında okuduğu üniversiteden radikal sol kanat terör grubu tarafından kaçırıldı ve 19 ay boyunca rehin tutuldu. Bu olay kendisini kaçıranlara aşık olan kişiler arasındaki en ünlü vakadır. Hearst, kendisini kaçıran grubun terör eylemlerinde yer aldı, propaganda yaptı hatta cinsel ilişkiye bile girdi.
İngiliz gazeteci Yvonne Ridley, burka giyerek Afganistan'a girmeye çalışırken Taliban tarafından yakalandı ve casuslukla suçlandı. Kendisini kaçıranlara olmasa da savundukları fikre aşık oldu. Tutsak olduğu sürede Kuran okudu ve İslam dinine inanmaya başladı. Ridley bu olaydan sonra dünyada tanınan Müslüman kadınlardan biri oldu.