Kerkük diken üstünde: Türkmenlerden Sudani’ye acil terör önlemi çağrısı

Irak Türkmen Cephesi, Kerkük'teki Türkmenleri hedef alan terör saldırıları nedeniyle bir bildiri yayınladı. Bildiride Türkmen Cephesi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’yi yeni saldırılar olmaması için acil güvenlik önlemleri almaya ve failleri adalet önüne çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, bölgenin terör örgütlerinden arındırılması ile Türkmen gazetecilerin korunması talep edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak’ta yıllardan beri çeşitli saldırılara uğrayan Türkmenler yeni terör saldırılarına karşı bir bildiri yayınladı.

Irak Türkmen Cephesi’nin açıklamasında, özellikle Kerkük'teki Türkmenleri hedef alan terör saldırıları nedeniyle alınması istenilen tedbirler ifade edildi. Bildiride Türkmen Cephesi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’yi yeni saldırılar olmaması için acil güvenlik önlemleri almaya ve failleri adalet önüne çıkarmaya çağırdı.

ITC’nin yaptığı bildiri de "Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ve Sayın Başbakanımız Muhammed Şiya Es-Sudani'yi, Kerkük'teki güvenliğin federal olarak desteklenmesi, bölgedeki güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi ve Türkmenlerin korunması için acil ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz. Kerkük, 3 Mart 2023 tarihinde Ahmet Tahir'in şehit edilmesiyle başlayan ve Mayıs ayında Kerkük'ün merkezi olan Büyük Pazar Çarşısı'ndaki tarihi Kayseri ve Han Kırdar yangınlarıyla devam eden bir dizi güvenlik ihlallerine maruz kaldı. Soruşturmalar sonucu gerçekleşen olayların arkasında terör örgütü PKK ve bu örgütle işbirliği yapan unsurların bulunduğu tespit edildi" ifadeleri yer aldı.

TÜRKMENELİ TV GENEL MÜDÜRÜ’NÜN EVİNE SİLAHLI GRUP SALDIRDI

ITC açıklamasında, yine Kerkük’de yapılan bombalı saldırı ve sonrasındaki beş başka saldırı yapıldığı belirtilerek, "Diğer bir ciddi güvenlik ihlali ise 5 Ekim 2024 tarihinde Türkmen Evi büro sorumlusu Saygın Haceroğlu'nun Kerkük'ün Musalla semtinde hedef alındığı bombalı saldırıdır. Saldırı sonucu bacağını kaybeden Haceroğlu'nun tedavisi Türkiye'de devam etmektedir.Son olarak 18 ekim sabah, 06:00 sıralarında Türkmeneli Televizyonu Genel Müdürünün kardeşinin evine silahli gruplar tarafından saldırı düzenlendi.

Aile bireylerini tehdit eden saldırganların 4 kişi oldukları bildirildi.Türkmenleri doğrudan hedef alan terör saldırıları, Türkmenlerin iradesini baltalamaya, meşru haklarını isteyen sesleri susturmaya ve Kerkük'te toplumsal barışı bozmaya yönelik açık bir girişimden başka bir şey değildir. Sayın Başbakanımıza, Kayseri ve Han Kırdar yangınlarında olduğu gibi, bu son olaylara ilişkin soruşturmaların doğrudan denetlenmesi ve faillerin adalet önüne çıkarılması konusundaki çağrımızı bir kez daha vurguluyoruz" denildi.

KERKÜK YİNE TERÖR TEHDİDİ NEDENİYLE DİKEN ÜZERİNDE!

Bildirinin son bölümünde, Kerkük’de bulunan Türkmenlerin önde gelen temsilcileri ile beraber gazetecilerinde terör tehdidi altında oldukları kaydedilerek "Sayın Başbakanımıza, bölgenin tamamının kontrol altına alınması, federal olmayan güçlerin derhal uzaklaştırılması ve bölgeyi Kanunun Uygulanması Operasyonu öncesi durumuna döndürmeyi hedefleyen terör çetelerinin ortadan kaldırılması için acil müdahalede bulunulması gerektiğini ifade ediyor, Türkmen gazetecilerimiz başta olmak üzere gerçeğin peşinde koşan tüm basın emekçilerimizi tehditlerden korumak amacıyla sağlam ve etkili tedbirlerin acilen alınmasını talep ediyoruz" yazıldı.

 

Kerkük diken üstünde: Türkmenlerden Sudani’ye acil terör önlemi çağrısı ile ilgili etiketler Kerkük Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Suriye'de sokak ortasına füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca düzenlenen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.