Kerkük Vali Yardımcısı hain ilan edilerek ITC’den ihraç edildi!

Kerkük’de önemli bir gelişme yaşandı. Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Siyasi Bürosu, Disiplin Kurulu tavsiyelerinin oybirliğiyle alınan kararla Yavuz Hamit Mahmut hain ilan edilerek ihraç edildi. ITC ihraca gerekçe olarak, Mahmut’un Talabani’nin partisi KYB ile seçim öncesi gizlice işbirliği yapma karşılığı, Kerkük birinci Vali Yardımcılığı görevine atanarak yerel yönetime girmesini gösterdi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak Türkmenleri 20 Ekim pazar günü yapılan Irak Kürt Bölgesi Parlamento seçim sonrası, acil toplantı yaparak önemli bir karar aldığı öğrenildi.

BİRLEŞİK TÜRKMEN CEPHESİ KERKÜK VALİ YARDIMCISINI HAİN İLAN ETTİ

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, ITC, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi'nin ilke ve talimatlarını ihlal eden Yavuz Hamit'i ihraç etti. ITC’nin Mahmut’u ihraç etmesinin Kerkük’de bulunan Türkmenler tarafından olumlu karşıladığı ve desteklediği ifade edildi. Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Siyasi Bürosu, Disiplin Kurulu tavsiyelerinin oybirliğiyle alınan karar ile Yavuz Hamit Mahmut hain ilan edildiği duyuruldu. ITC ihraca gerekçe olarak, Mahmut’un Talabani’nin partisi KYB ile seçim öncesi gizlice işbirliği yapma karşılığı, Kerkük birinci Vali Yardımcılığı görevine atanarak yerel yönetime girmesini gösterdi.

TOPLANTIDA ŞEHİT HACEROĞLU VE TÜM ŞEHİTLER MİNNETLE ANILDI

ITC Genel Başkanı Hasan Turan başkanlığında ITC Siyasi Bürosu, 21 Ekim Pazartesi günü Kerkük'teki ITC Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında Fatiha Suresi okunarak, İlhanlı Tekkesi şehitleri ve Türkmen gazeteci Şehit Ahmet Haceroğlu saygıyla anıldı. Genel Başkan, şehitleri anmanın Türkmen halkı için büyük bir gurur olduğunu belirterek onların fedakarlıkları gelecek nesillerin yolunu aydınlatan bir ışık olduğunu ifade etti.

TÜRKMENLİĞİNİ MAKAMA DEĞİŞEN MAHMUT ITC’DEN OYBİRLİĞİ İLE ATILDI

Toplantıda, Irak ve bölgedeki mevcut durum, güvenlik ve istikrarın artırılması ve elde edilen ortak kazanımların korunmasının önemine değinildi. Toplantıda Irak Türkmen Cephesi Siyasi Bürosu, Disiplin Kurulu tavsiyelerinin oybirliğiyle ITC liderlerinin bilgisi dışında birinci vali yardımcılığı görevine atanarak yerel yönetime katılan Yavuz Hamit Mahmut'un ihraç edilmesine karar verdi. ITC Siyasi Bürosu, yaptığı açıklamada ilkelerine olan bağlılığın tavizsiz olduğunu belirterek, Türkmen halkının hedeflerine zarar verecek her türlü eylemlere karşı, sert önlemler alınacağını yineledi.

MAHMUT’UN FOTOĞRAFLARINA “YÜZYILIN TÜRKMEN VATAN HAİNİ” YAZILARI YAZILDI

Öte yandan, Kerkük’de hain ilan edilerek Irak Türkmen Cephesi’nden ihraç edilen Mahmut’un fotoğrafının üzerine çeşitli yazılar yazıldığı görüldü. Yazılarda,”Yüzyılın Türkmen vatan haini” ve “Kırmızı yerde ise,”Vatanını satan hiç yaşamaz. Bugün vatanını satan, bir gün pazarda kendini satılıyor bulur.” yazdığı anlaşıldı

Kerkük Vali Yardımcısı hain ilan edilerek ITC’den ihraç edildi! ile ilgili etiketler Celal Talabani Irak Kuzey Irak Kürt
GÜNÜN VİDEOSU

Suriye'de sokak ortasına füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca düzenlenen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.