Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı

Kerkük'teki tarihi Kırdarlar Hanı’nda gece yarısı büyük bir yangın çıktı. Şüpheli olduğu belirtilen yangında en az 100 dükkanın yandığı bildirildi. Irak Türkmen Cephesi, yangını şüpheli bulduklarını belirterek soruşturma başlatılmasını talep etti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’nin komşusu Irak’ın özellikle Kuzey bölgelerinde bulunan şehirlerinde ve Kerkük’teki alış veriş yerlerinde yangınlar çıktığı belirtildi.

KERKÜK’TE TARİHİ ÇARŞIDA ÇIKAN YANGINDA 100 DÜKKAN YANDI

Bu yangınların sonuncusunun bu sabah saat 03:00 sularında Kerkük’te çıktığı öğrenildi. Kerkük'ün en önemli ticaret merkezlerinden olan Büyük Çarşısı'ndaki tarihi Kırdar Hanı'nda çıkan yangında onlarca mağazanın kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı

Meydana gelen yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, ancak yangın sonrası Osmanlı döneminde 1883 yılında merhum Mustafa Kırdar tarafından inşa edilen Tarihi Kırdar Hanı'nın küle döndüğü bildirildi.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı - Resim : 2

Yangından etkilenen Türkmen esnafların tek maddi kaynakları olan Kırdar Hanı'ndaki yanan mağazaların ağır hasara uğradığı vurgulandı. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Çarşı esnafı büyük maddi zararın oluştuğu yangını şüpheli bulduklarını söyledi.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı - Resim : 3

ERBİL, KERKÜK VE DUHOK’DA ÇOK SAYIDA YANGIN ÇIKTI

Kerkük’te çıkan yangın, gözleri bir kez daha Irak’ın kuzey şehirlerinde meydana gelen yangınlara çevirdi. Başta Erbil olmak üzere çok sayıda kentte bulunan pazarlarda yangın çıktığı belirlendi.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı - Resim : 4

Bu yangınların ilki 27 Şubat’ta Erbil’deki Lenge Çarşısı'nda çıkan yangındı. Yangında en az 200 dükkan küle dönmüştü. 

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı - Resim : 5

Lenge Çarşısı'nda yine 8 Nisan’da yangın çıkmıştı. 5 Mayıs’ta ise Erbil’in tarihi Kayseri Çarşısı'nda yangın çıkmış, yangında çok sayıda dükkan yanmıştı. Öte yandan Duhok kentinde de 1 Nisan’da Çel Pazarı’nda yangın meydana gelmişti.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı - Resim : 6

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ YANGIN İÇİN SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ

Öte yandan, Irak Türkmen Cephesi, Kayseri Çarşısı’nda çıkan yangın ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada ''Bu sabah Kerkük'ün Büyük Çarşısı'ndaki Kırdarlar Hanı'nda büyük yangın çıkmıştır. Yangın nedeniyle onlarca mağaza yandı ve ağır maddi hasarın yaşanmasına neden oldu. Irak Türkmen Cephesi, meydana gelen yangın felaketi sonucu esnafları teselli ederken, elim yangın kazasıyla ilgili acil ve şeffaf bir soruşturma başlatılmasını talep etmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı - Resim : 7

“OLAYIN PERDE ARKASININ ORTAYA ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ”

Açıklamanın devamında, ''Irak Türkmen Cephesi, olayın arkasındaki planın ortaya çıkarılması ve Sayın Başbakan Sudani'ye en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Büyük çarşıda çıkan yangında etkilenen esnaflara tazminat ödenmesi çağrısında bulunmaktadır.” denildi.

Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı! 100 dükkan yandı ile ilgili etiketler Kerkük Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.