Kıbrıs Harekatı'nı çarpıtan dizi: Famagusta! KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan tepki

'Netflix dizisine tepkimiz büyük' diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Harekatı'nı kötüleyen kara propaganda yapıldığı ifade etti. Konuyla ilgili Tatar, CNN TÜRK canlı yayınında Tunç Arslanalp'e açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve AK Partli Çelik de sosyal medya hesabında platforma tepki gösterdi.

Türkiye’nin hassasiyetlerini yok sayan dijital yayın platformu Netflix yine bir skandala imza attı. Rum tezleri üzerinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtarak anlatan dizi 20 Eylül’den itibaren Netflix’te yayınlanacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Netflix'in Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Türk askerini karalayan Rum dizisini yayımlayacağını duyurmasına tepki gösterdi.

CNN TÜRK yayınına katılan Tatar şu açıklamaları yaptı; “Tepkiler çok büyük gerek KKTC gerek Türkiye Cumhuriyetinden büyük tepkilerin olduğunu görüyorum. Bu beni memnun etti. Netflix’in böyle bir siyasi olaya tek taraflı görüş açısı ile alet olması kendilerine hiç yakışmamıştır.

Kıbrıs Harekatı'nı çarpıtan dizi: Famagusta! KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan tepki ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.