Kifiri’de şeytani tezgah! KYB Türkmenlere karşı sözde bir Türkmen aday çıkardı?

IKYB’de yerel parlamento seçimleri 20 Ekim Pazar günü yapılacak. Seçimler öncesi özellikle Türkmenler üzerine yine yeni oyunlar oynandığı anlaşıldı. Erbil’deki Türkmen kotasını KDP ve KYB’nin kendi arasında bölmek için yarışacağı ortaya çıktı. Süleymani’ye bağlı Kifiri’de ise KYB’nin şehit Hüseyin Alloş Bayatlı’nın yeğeni Irak Türkmen Cephesi’nin bağımsız adayı Sezgin Muslih Alloş’un karşısına, Necdet Muhammed adlı kukla adayı desteklediği ifade edildi

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak’ın kuzeyi yine ilginç bir seçim yarışına hazırlanıyor. IKYB’de yerel parlamento seçimleri 20 Ekim Pazar günü, Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe yapılacak.

SEÇİMLERDE TÜRKMEN KOTASINI KDP VE KYB BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

SuperHaber seçimler öncesi özellikle Erbil ve Kifiri’de ki seçimleriyle ilgili gelen önemli bilgileri araştırdı. Bu bilgilere göre seçimlerde,IKYB Başkenti Erbil ve Süleymaniye’ye bağlı Kifiri’de özellikle Türkmenler üzerine yeni oyunların oynandığı anlaşıldı. Yine pazar günü Halepçe’nin resmiyette il olmamasına rağmen il statüsü verilmeye çalışıldığı açığa çıktı. Seçimlerde Erbil’deki Türkmen kotasının Mesut Barzani taraftarı Kürdistan Demokratik Partisi,(KDP) ile Celal Talabani’nin kurduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB), kendi arasında bölmek için yarışacağı ortaya çıktı. Erbil’deki seçimde halen parlamento da olan KDP’nin Türkmen adayı Muna Kahveci’nin çok güçlü olduğu vurgulandı.

KİFİRİ’DE KYB TÜRKMENLERİN ADAYINA KARŞI SÖZDE TÜRKMEN ADAY ÇIKARDI

Öte yandan Süleymani’ye bağlı Kifiri İlçesi’nde ise yine Türkmenler üzerine bir başka tezgah düzenlendiği ifade edildi. Bu seçim tezgahına göre KYB’nin geçtiğimiz aylarda bölücü terör örgütü PKK/PYD’nin drone ile şehit ettiği, Irak Bayat boyları lideri Hüseyin Alloş Bayatlı’nın yeğeni olan ve Irak Türkmen Cephesi’nin(ITC) bağımsız adayı Sezgin Muslih Alloş’un karşısına,Necdet Muhammed adlı kukla bir Türkmen adayı desteklediği ifade edildi.

Kifiri’de şeytani tezgah! KYB Türkmenlere karşı sözde bir Türkmen aday çıkardı?
KYB KOMUTANI KUKLA TÜRKMEN ADAYA OY VERİLMESİNİ İSTEDİ

Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu’nda Türkmenlerin etkin olmasını istemeyen Kürt partilerden KYB’nin Yedek Kuvvetleri Komutanı Usta Resul’un’da dahil olduğu belirtildi. Resul’un yapılan bir toplantıda, tüm yedek güçlere Kifiri’de Türkmen adayı Necdet Muhammed'e oy vermeleri için çağrıda bulunduğu bildirildi.

Kifiri’de şeytani tezgah! KYB Türkmenlere karşı sözde bir Türkmen aday çıkardı? ile ilgili etiketler Irak
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de pes dedirten magandalık! Kendisini durdurmaya çalışan polisi kaputta sürükledi...

İzmir Ödemiş'te 'dur' ihtarına uymayan bir sürücü, kendisine engel olmak isteyen polis memurunu aracının kaputunda sürükledi. Polis memurunu 300 metre sürükleyen sürücü ancak önü kesilerek durdurulabildi.