Kılıçlı yemin sonrası istifa: Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK görevinden ayrıldı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gündeme damga vuran kılıçlı yemin sonrası ilk istifa geldi. Teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifa ettiği ortaya çıktı.

30 Ağustos'taki Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçları çekip "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye yemin etmesinin yankıları sürüyor.

Hürriyet yazarı Nedim Şener'in iddiasına göre; teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etti. Binbaşı M. istifasını yakın çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirdi.

Teğmenlerin anons ile bir araya gelmesi, basın mensuplarının görüntü almaya yönlendirilmesi teğmenlerin nizami bir şekilde U şeklinde toplanması, ortaya gelen Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemin metnini ezberinden okuması ve diğerlerinin tekrar etmesi kafa karıştırmıştı.

Nedim Şener dikkat çeken yazısında, "FETÖ, işbirliği yaptığı veya kullandığı kesimler üzerinden uzun süredir MSÜ’de tarikatçı ve cemaatçi öğrencilerin olduğu dezenformasyonunu yayıyordu. Her yalan gibi bu yalan da muhalif kesimde tuttu. Sonra belli ki okuldan birileri, üzerlerindeki bu algıyı kırmaları için tartışmaya yol açan gayri resmi yemin edilmesi için öğrencileri yönlendirdi" ifadelerini kullandı.

NEDİM ŞENER'İN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "yönlendiren biri mi var, araştırılsın" çıkışının ardından dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve  ''Kılıçları kime çekiyorsunuz? Araştırma yapılıyor. Kendini bilmezler temizlenecek'' demişti.

MSB KONUYU ARAŞTIRIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, kılıçlı yemini ‘organize eden’ biri ya da birilerinin olup olmadığı araştırıyor.

Konuyla ilgili sen son resmi açıklama ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik dün akşam şu ifadeleri kullandı:

''Büyük çoğunluğu itibariyle böyle bir mezuniyet töreninden sonra topyekün suçlamaya gitmek, çirkin ifadeler kullanmak da doğru değil. Demokratik mekanizmalar işliyor şu anda. Kasıt, ihmal, disiplinsizlik bu bağlamda incelenecek ve gereği yapılacak. Ben siyaset tarafında durduğum için. Soruşturmanın sonucunu görelim. Cumhurbaşkanımızın bugünkü açıklaması net bir şekilde ifade ediyor. Anti demokratik motivasyonla hareket edenler de tespit edildiği ortaya çıkıyor. Bunlar incelenecektir.''

 

Kılıçlı yemin sonrası istifa: Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK görevinden ayrıldı ile ilgili etiketler Milli Savunma Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Trump'a yönelik "suikast girişiminde" bulunduğu belirtilen zanlının yakalandığı anlar paylaşıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın zanlısının gözaltına alındığı görüntüler paylaşıldı.