Kim bu yurtdışına kaçmaya çalışan vatansız para babaları?
Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu köşesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma girişimi uyarısını ele aldı.
Kelkitlioğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği iş adamlarının kim olduğunu irdelediği yazısı şöyle;
Pozisyon alan işadamları
ABD’deki Zarrab kumpasıyla birlikte Türkiye’deki saflar da netleşmeye başladı. Davanın ne ‘ambargo delme’ ne de ‘yolsuzluk/rüşvet’ davası olduğunu siyasete milli bir çerçeveden bakanlar net olarak gördü.
Bir yanda ABD, FETÖ, CHP’nin yönetim kadrosu ve bilumum Soros’çular, diğer yanda bu ülkenin milli unsurları...
Bakın konu ne şahıs olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır, ne de kurum olarak AK Parti!
MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin tavrı net...
Ne diyor Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bu davayı hiçbir zaman bir polemik konusu yapmayacağız. Çünkü bu konu sadece Erdoğan’a karşı değil, Türkiye’ye karşı yürütülen bir tavırdır.”
Siyasete soldan bakan Vatan Partisi’nin de bakışı benzer. Onlar da ABD’nin Türkiye’ye yönelik bir saldırısı olarak değerlendirip, ona göre safını belirliyor.
Sosyal medyayı takip ediyorsanız göreceksiniz; CHP’nin tabanından bu hayasız saldırıya tepki gösteren, partilerinin üst yönetiminin pozisyonunu eleştiren çok sayıda vatandaş var.
Ayağı bu topraklara basan muhalif aydınların tavrı da ortada.
Siyaset (azınlıkta kalan gayri milli unsarlar dışında) finansal bir saldırıya bahane olarak tasarlanan bu kumpas davasına karşı göğsünü siper etmiş durumda.
Peki, 15 Temmuz’un ekonomik ayağı olarak planlanan davaya karşı, saldırıdan doğrudan etkilenecek olan iş dünyası ne yapıyor?
Elbette, aynı milli hassasiyeti taşıyan işadamlarımızı kastetmiyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği gibi “yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışan” iş adamlarından bahsediyorum!
Bu ülkeden kazanıp, ‘kriz yaşanabilir’ kaygısıyla, üstelik bu kaygıyı büyüterek kapağı yurtdışına atmaya çalışan vatansız para babalarından bahsediyorum!
Kimler mi bu pozisyon alan işadamları? Gazetelerin ekonomi sayfalarına yansıyanlara bir göz atıp, röportajların satır aralarını okursanız bir fikriniz oluşacaktır...
Vakit, sanayicisi, siyasetçisi, tüccarı, esnafı, hukukçusu, gazetecisi... Yani topyekun millet olarak, aynı safta buluşma vaktidir! Kişisel ikballerle bu saflarda gedik açanlar bir gün yine bu millete hesabını vermek zorunda kalacaktır.