Kime güveneceğiz? Yenidoğan Bebek Çetesi rüşvetle 112’yi kullanmış!

Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında hazırlanan iddianameye 112 Acil Çağrı Merkezi’nin de adı karıştı. Savcılık çetenin İstanbul'da bebeklerin gidecekleri hastane için 112 Acil Çağrı Merkezi'ni kullandıkları anlaşıldı. Yine iddianamede çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına rüşvet vererek ortak hareket ettikleri bu sayede bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL


Türkiye’nin gündemine oturan Yenidoğan Bebek Çetesi’nin iddianamesinde, çok ilginç iddialar bulunuyor.

İDDİANAMEDE ÇETENİN 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ İLE RÜŞVET BAĞLANTISI ÇIKTI

Bakırköy Adliyesi’nde önümüzde ki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanacak Yenidoğan Bebek Çetesi’nin 22'si tutuklu 47 şüpheli için hazırlanan iddianamesinde 112 Acil Çağrı Merkezi detayı çıktı. İddianamenin, ”Soruşturma Başlangıcı” başlıklı bölümde çetenin İstanbul'da bebeklerin gidecekleri hastane için 112 Acil Çağrı Merkezi'ni kullandıklarının anlaşıldığı belirtildi. Yine iddianamede çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına rüşvet vererek ortak hareket ettikleri bu sayede bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlendiği belirtildi.

ÇETEYİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ESKİ BAŞHEKİMİNİN DİKKATİ ORTAYA ÇIKARDI

Duyanların şoke oldukları Yenidoğan Bebek Çetesi’nin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastanelerin denetiminden sorumlu birimin yetkilisi olan bir doktorun dikkati ile ortaya çıktığı öğrenildi. Aynı doktorun verdiği polis ve savcılık ifadesinde 2023 yılının Ocak ayında yapılan hastane denetimleri esnasında, bazı özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde doldurulması gereken defterlerin doldurulmadığınun görüldüğü belirtildi. Yine aynı denetimlerde ayrıca bebeklerin dosya üzerinde gösterilen sağlık durumları ile fiili sağlık durumlarının uyuşmadığı, örneğin entübe olarak kayıtlı gösterilen bebeğin gayet sağlıklı ve nefes alabilir durumda olduğunun görüldüğünün anlaşıldığı rapor edildi. Denetleme doktoru bu durumuhastane yetkililerine sorulduğunda,(az önce düzeldi) gibi cevaplar alındığı kaydedildi.


112 PARA KARŞILIĞI HASTALARI SÜREKLİ AYNI HASTANELERE Mİ YÖNLENDİRİYOR?

Bebek çetesinin iddianamesinde çetenin ortaya çıkmasının yanında 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili rüşvet iddialarına da yer verildi. Bu iddialara göre 112 çalışanlarının para karşılığında hastaları sürekli aynı hastanelere yönlendirdiği duyumlarının alındığı ifade edildi. Özel hastanelerde görülen durumlar ve 112 Acil Çağrı Mwrkezi ile rüşvet karşılığı ortak hareket etme duyumları üzerine denetimlerin sıklaştırıldığına yer verildiği görüldü.


ÇETE HASTANELERİN YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNE ADAM YERLEŞTİRMİŞ

İddianamede yazılan diğer iddialara göre de çetenin anlaşma sağladıkları özel hastanelerin yoğun bakımlarına irtibat amacıyla bir sağlık personeli koydukları ve bu kişilerin yatak boşaldıkça 112’de anlaşmalı oldukları kişileri arayarak yoğun bakıma yeni hasta getirilmesini sağladıklarını ve bunun karşılığında da 112’de çalışan bu kişilere aylık hak ediş adı altında belli ödemeler yaptıklarının da ortaya çıktığı yazıldı.

Kime güveneceğiz? Yenidoğan Bebek Çetesi rüşvetle 112’yi kullanmış! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Fethullah Gülen öldü mü ölmedi mi? FETÖ elebaşının yeğeni açıkladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, terör örgütü elebaşının öldüğüne dair paylaşımlar sonrası görüntülü bir açıklama yaptı. Gülen'in ölmediği ortaya çıktı. Sosyal medyada "ne güzel sevinmiştik" şeklinde paylaşımlar geldi.