Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? Hangi parti kazandı?

Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? Ülke gündemi uzun süredir meşgul eden 31 Mart yerel seçimleri heyecanı tüm Türkiye'de yaşanıyor.Seçmenler destekledikleri belediye başkan adaylarına oy vermek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.Seçim sonucunun en çok merak edilen yerler arasında olan Kırklareli'nde heyecan yaşanmaya devam ediyor.İşte Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? Hangi parti kazandı? Sorusunun cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? 31 Mart 2019 tarihinde seçmenler belediye başkan ve muhtarları seçmek için oylama yapıyor.Seçim sonucunun en çok merak edilen yerler arasında olan Kırklareli'nde heyecan yaşanmaya devam ediyor. Ülke gündemi uzun süredir meşgul eden 31 Mart yerel seçimleri heyecan dolu geçiyor.İşte Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? Hangi parti kazandı? Sorusunun cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? Hangi parti kazandı?

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

Kırklareli Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz açıklanmadı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerin ardından belli olacak Kırklareli'nin yeni belediye başkanı açıklandığı anda haberimize eklenecektir.

KIRKLARELİ 2019 SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

BURAK SÜZÜLMÜŞ KİMDİR?

 Kırklareli'nde 1986 yılında doğan Süzülmüş, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu üyesi olan Süzülmüş, Yeşil Beyaz İnşaat Taahhüt ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin de sahibi.

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kırklarelispor Kulübü yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Süzülmüş, Ticaret ve Sanayi Odası'nda disiplin kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor.

MEHMET TUNA SOYKAN KİMDİR?

 Kırklareli'nde 1951 yılında doğan Mehmet Tuna Soykan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırklareli’nde, yüksek lisansını ise İstanbul Marmara Üniversitesi’nden mezun oldu. Bir süre Kırklareli Devlet Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev yapan Soykan, 1981 yılında özel diş hekimi muayenehanesi açtı. Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nde siyasete başlayarak, CHP Kırklareli kurucu il başkanlığı görevinde bulunan Soykan, 1999 ve 2002 yılında milletvekili adayı olmuştu. Soykan, evli ve bir çocuk babasıdır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayı olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Kırklareli belediye başkanı adayıdır.

Kırklareli

Kırklareli ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında, doğuda Karadeniz, güneyde Tekirdağ, batıda Edirne ve kuzeyde Bulgaristan'nın Burgaz ili ile çevrili il.

İdari yapı 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilce ile beraber 8 ilce, 18 belde ve 173 köy vardir.

Nüfus 333.256 (il), 62.000 (merkez). Yüzölçümü: 6.550 km². Nüfus Yoğunluğu: km²'ye 50 kişi. İlçe Sayısı: 7. Köy Sayısı: 178. Rakım: (il merkezi) 203 m.

İlçeleri: Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar, Vize

Coğrafya Kuzeye doğru çıkıldıkça giderek sarplaşan ve Türkiye Trakyası'nın en yüksek noktasını teşkil eden 1031 m rakımlı Mahya Dağ'nin de bulunduğu Yıldız Dağları'na varılan ilin genelinde kara iklimi hüküm sürer. İlin en önemli akarsuyu Ergene, Kırklareli'nin güneyinde tarıma elverişli, dolayısıyla birçok yerleşim biriminin bulunduğu bir plato yaratmıştır.

Tarih Kırklareli'nin bilinen ilk sakinleri tüm Trakya bölgesinde olduğu gibi Traklar'dır. MÖ 6. yüzyılda Yunanistan'a kadar uzanan büyük bir imparatorluk kuran İran soylu kavim Persler'in eline geçen bölge, MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender önderliğindeki Makedonlar, MÖ 2. yüzyılda ise Romalıların hakimiyetine girer. Roma İmparatorluğu'nun M.S. 4. yüzyılda ikiye bölünmesiyle Bizans'ın payına düşen Kırklareli, bu dönemde birçok Bulgar ve Peçenek istilası görmüş, 13. yüzyılda kısa bir haçlı işgalinin ardından 1368 senesinde, Balkanlar'da yayılan Türkler'in egemenliğine girmiştir. Osmanlı döneminde Edirne vilayetine bağlı bir sancak merkezi olan Kırklareli, 93 Harbi'nde (1878) Rus, Balkan Harbi'nde (1912) Bulgar ve de I. Dünya Savaşı'ndan sonra (1920-1922) Yunan işgali yaşamış, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla birlikte 10 Kasım 1922'de nihai olarak Türk topraklarına katılmıştır. 1924 yılında "Kırkkilise" olan adında kilise sözcüğü geçtiği için değiştirilmiştir.Ünlü Türk denizcilerinden Mehmet Nuri Öztezcan'da Kırklarelili olup bu güzide şehrin isminin ve denizciliğimizin Dünya literatürüne girmesinde önemli rol oynamıştır.

Ekonomi İlin güneyinde tekstil ve gıda alanında yaklaşık 20.000 işçiyi istihdam eden sanayi üretim ağır basarken, kuzeyinde başat olarak buğday ve ayçiçeği ekimiyle tarım başlıca geçim kaynağı olma özelliğini sürdürmektedir. Türkiye'nin en büyük cam fabrikalarından Trakya Cam Sanayi ve Kırklareli Cam ile, Türkiye'deki ilk şeker fabrikası olan halen faal durumdaki Alpullu şeker fabrikası il sınırları dahilindedir.

Folklor: Kırklarelinde Halk oyunları ekipleri yörenin çesitli folklor oyunlarını oynarlar.

Bu oyunlardan bir kaçı şunlardır:
. Kapçuk
. Kambana
. Kız Karşılaması
. Ali Paşa
. Ahmet Bey
. Arabaya Taş Koydum
. Bilal Oğlandır...

Kırklareli Belediye Başkanı kim oldu 2019? Hangi parti kazandı? ile ilgili etiketler Yerel seçim Kırklareli 2019 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.