Kırklareli ilçe ilçe seçim sonuçları! Son dakika...
Kırklareli'nin yeni belediye başkanı kim oldu? 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Vatandaşlar seçimlerin sonucunu ve yeni belediye başkanlarının kim olduğunu merak ediyor. Merak edilen bu illerden biri de Kırklareli. Kırklareli belediye başkan adayları ve yeni belediye başkanının kim olacağı araştırılıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte Kırklareli belediye başkan adayları tam listesi ve tüm detaylar...
Kırklareli'nin yeni belediye başkanı kim oldu? İnternette son dönemde en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında yerel seçimler geliyor. 81 ilde ve tüm ilçelerde yapılacak olan belediye seçimlerinde en çok merak edilen illerden biri de Kırklareli oluyor. Kırklarelinde ikamet eden veya Kırklarelili olan vatandaşlar internette Kırklareli'nin belediye başkan adaylarını araştırıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Kırklareli yeni belediye başkanı kim oldu? İşte 31 Mart 2019 Kırklareli yerel seçim sonucu ve tüm ayrıntılar...
KIRKLARELİ YENİ BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU?
Kırklareli'nin yeni belediye başkanının kim olduğu henüz belli değil. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimden sonra açıklanacak olan Kırklareli'nin yeni belediye başkanını netlik kazandığında haberimizde görebilirsiniz.
KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TAM LİSTE
AK PARTİ KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BURAK SÜZÜLMÜŞ
Burak Süzülmüş, Kırklareli'nde 1986 yılında dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde okudu. Burak Süzülmüş, Kardeşler Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Yeşil Beyaz İnşaat Taahhüt ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin de sahibidir. Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kırklarelispor Kulübü yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Süzülmüş, Ticaret ve Sanayi Odası'nda disiplin kurulu üyesidir. Evli ve İngilizce bilen Burak Süzülmüş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Kırklareli Belediye Başkan adayı oldu.
CHP KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI;
CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan tanıtıldı.
CHP Kırklareli İl Binası önünde düzenlenen programda konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İYİ Parti ile yapılan ittifak neticesinde Soykan'ın Millet İttifakı'nın adayı olduğunu belirtti.
Belediye Başkan Adayı diş hekimi Mehmet Tuna Soykan çok heyecanlı olduğunu ve mutluluktan gözlerinin dolduğunu ifade ederek, CHP Kırklareli milletvekillerinin de yanında yer aldığını söyledi.
Daha önce de siyasette adaylık süreçlerinin olduğunu hatırlatan Soykan, "Ben birkaç defa milletvekili adayı oldum ama şanssızlıklarım oldu. Ama hiç bir zaman küsmedim hep çalıştım. Partimin kararlarına hep saygı gösterdim. Partimizin her sürecinde görev aldım. Şimdi aday olarak karşınızdayım. Adayın geç açıklanmasına yönelik tabii ki sitemler oldu. Gecikmeyle ilgili genel merkezimiz çok ciddi bir çalışma yaptı ve bizleri uygun gördü." diye konuştu.
KIRKLARELİ
Kırklareli, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında, doğuda Karadeniz, güneyde Tekirdağ, batıda Edirne ve kuzeyde Bulgaristan'nın Burgaz ili ile çevrili il.
Kırklareli'nin bilinen ilk sakinleri tüm Trakya bölgesinde olduğu gibi Traklardır. MÖ 6. yüzyılda Yunanistan'a kadar uzanan büyük bir imparatorluk kuran İran soylu kavim Perslerin eline geçen bölge, MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender önderliğindeki Makedonlar, MÖ 2. yüzyılda ise Romalıların hakimiyetine girer. Roma İmparatorluğu'nun 4. yüzyılda ikiye bölünmesiyle Doğu Roma İmparatorluğu'nun payına düşen Kırklareli, bu dönemde birçok Bulgar ve Peçenek istilası görmüştür. Şehrin Bizans dönemindeki adı "kırk kilise" anlamında Saranta Ekklesies'tir. 13. yüzyılda kısa bir Haçlı işgalinin ardından 1368 senesinde, Balkanlarda yayılan Türklerin egemenliğine girmiştir. Osmanlılar şehrin adını "Kırk Kilise" şeklinde Türkçeleştirmişlerdir, bu Bizans dönemindeki adının birebir tercümesidir. Bir görüşe göre Kırk Kilise ile kastedilen kırk adet kilise değil, "kırk azizler kilisesi" olsa gerektir (III. yüzyılın sonunda Sivas'ta din uğruna şehit olan kırk azizler efsanesi Anadolu Hristiyanlığının en popüler konularından biridir). Osmanlı döneminde Edirne Vilayeti'ne bağlı bir sancak merkezi olan Kırklareli, 93 Harbi'nde (1878) Rus, Balkan Harbi'nde (1912) Bulgar ve de I. Dünya Savaşı'ndan sonra (1920-1922) Yunan işgali yaşamış, Türk Kurtuluş Savaşı'nın Türkler açısından zaferle sonuçlanmasıyla birlikte 10 Kasım 1922'de Türk topraklarına katılmıştır. 1924 yılında Kırkkilise milletvekili Dr. Fuad Bey (Umay) Meclis'teki müzakerelerden birinde, şehrin adının halk dilinde ve resmi olmayan kullanımlarda Kırklareli veya Kırklarili şeklinde geçtiğini belirterek şehrin adının "Kırklareli" olarak değiştirilmesine yönelik bir teklifte bulunmuştur; isim değişikliği teklifi 20 Aralık 1924'te TBMM'de kabul edilmiş ve ilgili kanun 14 Ocak 1925'te Resmî Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. "Kırkkilise" olan adında kilise sözcüğü geçtiği için değiştirilmiştir.
Coğrafya
Kuzeye doğru çıkıldıkça giderek sarplaşan ve Türkiye Trakyası'nın en yüksek noktasını teşkil eden 1031 m rakımlı Mahya Dağ'nin de bulunduğu Yıldız Dağları'na varılan ilin genelinde kara iklimi hüküm sürer. İlin en önemli akarsuyu Ergene, Kırklareli'nin güneyinde tarıma elverişli, dolayısıyla birçok yerleşim biriminin bulunduğu bir plato yaratmıştır.
İdari yapı
2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 8 İlçe, 21 belediye, bu belediyelerde 107 mahalle ve ayrıca 179 köy vardır.
İlçeleri; Babaeski, Demirköy, Kırklareli, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar, Vize.
Nüfus
Kırklareli İli Nüfusu: 351.684'dür. Bu nüfusun %81,0'i şehirlerde yaşamaktadır (2016). İlin yüzölçümü 6.459 km²'dir. İlde km²'ye 54 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 60'dır. Lüleburgaz’da 143) İlde yıllık nüfus artış oranı %1,36 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 231 m.'dir.