Kırmızı Oda Osman neden düdük çalıyor? Kırmızı Oda Osman hastalığı ne soruların yanıtı haberimizde.
KIRMIZI ODA OSMAN NEDEN DÜDÜK ÇALIYOR?
Kırmızı Oda Osman neden düdük çalıyor? Kırmızı Oda Osman hastalığı ne soruların yanıtı haberimizde.
KIRMIZI ODA OSMAN NEDEN DÜDÜK ÇALIYOR?
KIRMIZI ODA OSMAN KİM?
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun psikiyatri kliniğine sosyal hizmetlerden gelen küçük çocuk Osman içindeki acıyı Çaldığı düdüğü ile insanlara aktarmaya çalışıyor. Kendini fark ettirmek ve farkındalık yaratmak istiyor. Yaptığının farkında değil belki ama bir şekilde acısını paylaşması gerek evet ne yazık ki toplumumuz tarafından çok ciddiye alınmasa da psikolojik sorunlar her yaştan grubu etkilemiş durumda çağımızın görünmeyen, dillendirilmeyen hastalıkları.
Osman’ın hayattaki tek dayanağı Annesi Babası küçük yaşlarda terk edip gitmiş Anne oğul tek başlarına kalmışlar hayat mücadelelerini beraber vermişler. Osman’ın tüm hikayesi de, Boynunda asılı duran düdüğünü annesinin oyuncak dükkanında çalışan arkadaşı hediye etmesi ile başlar. Annesi Osman’a su almak için dükkana giderken Osman’ı beklemesi için bir yere oturtur. ve korkarsa bu düdüğü çalmasını söyler sokakta düğün vardır ve düğün alayı orada davullu zurnalı eğlence yapmaktadır Osman keyifle onları izlerken düğündeki magandalar silah sıkmaya başlar ne olduğunu anlamayıp korkan Osman düdüğüne sarılır ve çalmaya başlar.
Annesi Osman’ın korktuğunu anlayıp yanına koşarken bir maganda kurşununa hedef olur ve vurulur Osman’ın gözünün önünde. Yaşadığı travma ile düdüğü çalmaya devam eden Osman’ın görme bozukluğu da bu travma ile başlar. düdüğünü korktuğu için bırakmayan belki de Annesinin geleceğini ümit eden küçük çocuk Annesinin ölümüne şahit olduktan sonra sadece düdükle kendini ifade edebilir. doktor Ayşe’ye derdini söz ile anlatamasa da Doktor Ayşe iletişimin bir yolunu bulmuş ve Osman’ın güvenilir limanı olmuştur. Öyle ki Osman Ayşe’nin evine gitmek istemiş ve bu sahne ile hem Ayşe hem de izleyenlerini gözyaşlarına boğmuştur.
Kırmızı Oda Osman’ın Hastalığı Ne?
Osman Annesinin kaybını bir türlü kabul etmez. Annesine sesini duyurabilmek için sürekli düdüğünü çalar ve ölüm sahnesi tekrar tekrar aklından geçer. bu tarz durumlardan sonra Travma sonrası stres bozukluğu meydana gelir kişi o yaşadığı durumu unutamaz ve hatırlatacak ögelerle beraber tekrara saran anılarda kalır. kişinin olaya isyanı ve Bir çeşit kabullenememe durumudur bu. Düdük elinden alındığında kusmaya başlaması o anda kalıp kaygı bozukluğundan ötürü meydana gelir.
Çok küçük yaşlarda büyük bir acıya tanık olan Osman fütursuzca hesap edilemeyen bir anlık maganda kurşununa Annesini kaybetmiş olmanın acısını dindiremez. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan düğün eğlencelerinde kurşun sıkmak eğlence değildir bu olaydaki gibi daha kaç hayat anlık zevkler uğruna sönecek kim bilir. Umarız Ki Bir daha böyle olaylar yaşanmaz ve Kırmızı oda Dizisindeki Osman karakterinin hikayesi bir aydınlanma yaşatır.