31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kırşehir Belediye Başkan adayı kim oldu?
AK Parti Kırşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler seçimi gün geçtikçe yaklaşırken vatandaşlar da internette konuyu inceliyor ve partilerin il il belediye başkan adaylarının kim olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Bir aksilik olmazsa bugün birçok AK Parti Belediye Başkan adayını açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması heyecanla bekleniyor. Biz de bu konuyu sizler inceledik ve detayları haberimize ekledik. Detaylar haberimizde...
AK Parti Kırşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? 2019 Yerel Seçimleri her geçen gün yaklaşırken partilerin de il ve ilçe belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor. Bu illerden biri olan Kırşehir'de internette araştırılıyor. AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu sorusuna yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Peki AK Parti Kırşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? İşte 31 Mart seçimlerinde AK Parti adayları ve detaylar haberimizde...
AK PARTİ KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?
- AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kırşehir adayı Yaşar Bahçeci oldu.
AK PARTİ KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?
AK Parti'de 14 ilin daha belediye başkan adayı açıklanacak. Adayların bugün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak olan il başkanları toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı öğrenildi.
14 İLİN MİLLETVEKİLLERİ GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından milletvekillerine gönderilen mesajda 14 ilin belediye başkan adayının açıklanacağı belirtildi ve şöyle denildi: " 6 Aralık 2018 perşembe günü Genel Merkezimizde yapılacak İl Başkanları Toplantısı'nda aşağıda isimleri yazılı olan illerimizin belediye başkan adayları açıklanacaktır. Bu illerimizin milletvekillerinin saat 11.00'de genel merkezimizde bulunmalarını rica ederim"
İşte açıklanacak iller:
1 ERZİNCAN
2 EDİRNE
3 IĞDIR
4 İSPARTA
5 KARS
6 KIRŞEHİR
7 KÜTAHYA
8 SİİRT
9 BİLECİK
10 ZONGULDAK
11 AĞRI
12 VAN
13 AKSARAY
14 TUNCELİ
KIRŞEHİR
Kırşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.
1867 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1870 yılında sancak olmuş, Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir'e bağlanmıştır. 1921 yılında bağımsız mutasarrıflık, 1924 yılında il olan Kırşehir'e Avanos, Çiçekdağı, Hacıbektaş, Mucur ilçeleri bağlanmıştır. 1944 yılında ilçe olan Kaman, Kırşehir'e bağlanmıştır.
20 Temmuz 1954 tarihinde Osman Bölükbaşı'yı tekrar milletvekili seçtiği için Kırşehir ilçe yapıldı (Adnan Menderes konuyla ilgili Meclis'te 'Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yüzde 3’ten fazla oy almayan bir partiye mensup milletvekilini iki seçimde de seçen Kırşehir’in, bir içtimai ve siyasi bünye itibarıyla anormallik göstermekte olduğunu inkâr etmek mümkün değildir; evet, biz açık konuşuruz’ şeklinde konuşmuş ve Osman Bölükbaşı da cevaben; "Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın da zulmünüz tamam olsun" demiştir). Nevşehir il, Kırşehir de Nevşehir iline bağlı bir ilçe haline getirilmiş; Çiçekdağı ilçesi Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Mucur ve Avanos da Nevşehir'e bağlanmıştır.
Kırşehir, 1 Temmuz 1957'de Adnan Menderes hükûmeti tarafından tekrar il hâline getirilmiş ve Yozgat'ın Çiçekdağı, Ankara'nın Kaman ve Nevşehir'in Mucur ilçeleri tekrar dâhil edilmiştir.
2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 7 İlçe, 10 belediye, bu belediyelerde 67 mahalle ve ayrıca 252 köy vardır.
Kırşehir tarihi, Hititler dönemi ile anılmaya başlar. Fakat, ilin adının o zaman ne olduğu henüz bilinmemektedir. İlin bir ara Aquae Saravenas (Akova - Saravena) adıyla (M.Ö. 2. yy.) bilindiği anlaşılmıştır. Önceleri Makissos (Macissus) adıyla anılan kent, İmparator I. Justinianus devrinde (527-568) yeniden kurulmuş ve Jüstinianopolis diye anılmaya başlamıştır.
Uçsuz bucaksız kırın ortasında yükselen bu kente Türkler "Kır şehri" adını vermişlerdir. Kır şehri zamanla halk dilinde "Kırşehir" oldu. Bu gün bile bazı köylerinde yaşayan halk, burasını Kır şehri diye anar. Kırşehir ismi Türkçedir.
İklim
Kırşehir'de NAO ve AO indeks pozitif değer aldığında kışlar nispeten ılık ve ağırlıklı yağmurlu, AO ve NAO negatif seyrettiğinde kışları soğuk ve az yağışlı olmak ile birlikte yağışlar çoğunlukla kar şeklinde düşer. Yazları ise sıcak ve genellikle kurak geçen karasal iklim görülür. Son yıllarda, yaz yağışlarında artışlar görülse de, Thorntwait'in iklim tasnifine göre, Kırşehir yarı kurak iklim özelliğine sahiptir. İldeki yıllık sıcaklık ortalaması 11.3 °C, yıllık ortalama yağış miktarı ise 415,9 kg/m²'dir.
Sıcaklık
İldeki dağlık ve ovalık alanlar arasında yıllık ortalama sıcaklık farkı çok fazla değildir. İlçeler arasındaki sıcaklık farkı 1 °C-1.5 °C civarındadır. Merkez ilçede yıllık ortalama sıcaklık 11,3 °C iken, Kaman'da 10.2 °C, Çiçekdağı'nda 11,7 °C, Mucur'da da 11.7 °C, Akçakent'te 9.6 °C, Akpınar'da ise 9.9 °C'dir. Kırşehir'in çevre illerle olan sıcaklık farkı yine 1 °C-1.5 °C dolayındadır. Ankara'da 11,8 °C, Kırıkkale'de 12.5 °C Nevşehir'de 10,5 °C, Yozgat'ta 9,0 °C'dir.
Spor
2016-17 sezonu sonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Yeşil Kırşehirspor'un adı Kırşehir Belediyespor olarak değiştirilerek başkanlığına Veli Şahin seçildi.
2017-2018 Sezonu sonunda, Kırşehir’in futbol liglerindeki tek takımı Kırşehir Belediyespor, futbol Bölgesel Amatör Lig (BAL) den 3.lige yükselmiştir.. Ayrıca Ahi Evran Ünv. takımı da hentbol erkekler 1.ligi 4.sırada tamamlamıştır. Kırşehir'in voleybol bölgesel liglerinde de 2 takımı vardır.
Ziraat Türkiye Kupası ilk turunda Kırşehir Belediyespor, 68 Aksaray Belediyespor’a elenmiştir.
Önemli spor tesisleri: Ahi Stadyumu (7.500), Kındam Spor Salonu (1.500) ve Merkez Kapalı Yüzme Havuzu (750).