Ayhan Bora Kaplan Haberleri

Ayhan Bora Kaplan, 1971 yılında Erzurum’da dünyaya geldi ve çocukluk yıllarını bu şehirde geçirdi. Son dönemde organize suç örgütü lideri olduğu iddialarıyla medyanın ve kamuoyunun gündeminde yer alan Kaplan, özellikle Ankara’nın yer altı dünyasında etkili bir isim olarak anılmaktadır.

Kaplan’a yönelik soruşturma, 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir şikayetle başladı. Şikayetçi Erkan D'nin ifadeleri üzerine başlatılan bu soruşturmada, Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinin birçok ciddi suça karıştığı iddia ediliyor.

İddianamede, Kaplan’ın yönettiği örgüt üyelerinin talimatlar doğrultusunda farklı suçlara karıştıkları belirtiliyor. Bu suçlar arasında Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ın öldürülmesi, Altan T., Murat Y., Serhat T. ve Serdar H.’nin silahla yaralanması yer alıyor. Ayrıca Erkan D.’nin iki gün boyunca alıkonularak işkenceye maruz kalması, Mehmet Taha E.’nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, Muhammed S.’nin iki otomobilinin gasbedilmesi ve çek yazmaya zorlanması gibi suçlar da iddialar arasında. Emirhan B.’nin darbedilmesi olayı da yine Kaplan ve örgüt üyelerinin suç dosyasında yer alıyor.

Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri, bu suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutulmaktadır.