Cevheri Güven Haberleri

Cevheri Güven, 25 Kasım 1977 tarihinde Erzurum'da doğmuş bir Türk gazetecidir. Fethullahçı bağlantılarıyla bilinir. Toplamda üç kez kapatılan Nokta dergisinde genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmiş ve en son 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bu pozisyonda bulunmuştur. Cevheri Güven, 3 Kasım 2015 tarihinde "halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmek" suçlamasıyla tutuklanmış, ancak 29 Aralık 2015'te adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve yurt dışına çıkış yasağı konmuştur.

2017 yılında, Nokta dergisi yöneticisi olarak Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana teşvik suçundan dolayı Murat Çapan ile birlikte 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu olayın ardından Murat Çapan, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalanmış ve tutuklanmıştır. Cevheri Güven ise kaçak yollarla ailesiyle birlikte Türkiye'yi terk ederek Almanya'ya yerleşmiştir.

Kariyerine Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi gazetecilik bölümünden mezun olarak başlayan Güven, 1999'da Cem Uzan'ın sahibi olduğu Star gazetesinde stajyer olarak işe girmiş ve ilerleyen yıllarda gazetenin bir çalışanı olmuştur. Eğitim ve güvenlik alanlarında haberler yapmıştır. Cem Uzan'ın hükümetle yaşadığı siyasi gerilimler sonucunda 2004 yılında Star gazetesinden istifa etmiş, ardından bir süre işsiz kaldıktan sonra Aktifhaber.com web sitesini kurmuştur. 2009 yılında tekrar Star Gazetesi'ne katılarak Ankara haber müdürü olarak görev yapmıştır. Nokta dergisinde genel yayın müdürü olarak görev yapmak üzere Mayıs 2015'te bu göreve getirilmiştir.