Fehmi Mert Günok Haberleri

Fehmi Mert Günok, 1 Mart 1989 tarihinde Karabük'te doğmuş ve kaleci pozisyonunda görev yapan Türk millî futbolcusudur. Günok, şu anda Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giymektedir.

Futbol kariyerine Kocaelispor altyapısında başlayan Günok, 2001 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve 2015 yılına kadar bu kulüpte kalmıştır. Fenerbahçe'de profesyonel kariyerine adım atan başarılı kaleci, burada geçirdiği süre zarfında iki Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştır. 2015 yılında Bursaspor'a geçen Günok, burada iki sezon forma giymiştir. 2017'de İstanbul Başakşehir ile anlaşarak 2019-2020 sezonunda Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan takımda yer almıştır. 2021 yılında Beşiktaş'a transfer olan Günok, aynı yıl Süper Kupa zaferi yaşamıştır.

Millî takım kariyerine 2004 yılında U-16 seviyesinde başlayan Günok, Türkiye'yi uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiştir. 2012 yılında A millî takıma ilk kez davet edilen Günok, 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımın birinci kalecisi olarak büyük katkı sağlamış ve teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde puan rekoru kırmışlardır.

Fehmi Mert Günok, profesyonel kariyeri boyunca Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş formaları altında toplamda 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu kazanmıştır.