Şu an İstanbul, İzmir ,Eskişehir, Bursa ve Antalya'da şubeleri bulunan vakfın bünyesinde 20.000 civarında lösemili çocuk bulunmaktadır.
Vakıf, bünyesinde tedavi gören çocukların kolej seviyesinde eğitim alabilmesi için Türkiye'nin ilk Lösemili çocuklar ana ve ilkokulunu açarak alanında bir ilke öncülük etmiştir.16 Kasım 2008 tarihinde açılan bu okul her yıl 100 lösemili çocuğa parasız eğitim hizmeti vermektedir. 2010 yılında açılan Lösemili çocuklar Köyü ile, Ankara dışından tedavi için LÖSEV'e başvuran ailelere barınma,kısa süreli konaklama,sosyal hizmetler ve iş imkanları sunulmaktadır.
Lösemili çocukların anneleri ve lösemiyi yenen gençlerin el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünler LÖSEV'in Ankara merkezi, İstanbul büroları ve LÖSANTE Onkoloji Kenti yerleşkesi içerisinde bulunan ISPANAK (diğer isimleriyle LSV DÜKKAN-LÖSEV DÜKKAN) mağazalarında sergilenip satılarak ayrıca ek bir gelir elde edilmektedir.Ayrıca tedavisi sona eren gençler yine bu mağazalarda ve/veya vakıf bünyesinde işe yerleştirilebilmektedir.
Her yıl 26 Mayıs - 1 Haziran Tarihleri arası LÖSEV öncülüğünde tüm dünyadan lösemili çocukların katılımıyla "Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası" kutlanmaktadır.
2013 yılının sonlarında Ankara İncek'de bulunan 17.dekarlık vakıf arazisinde Türkiye'de yine bir ilk olan "Onkoloji Kenti" Kurulmuştur.[3][4] Burada ayrıca yetişkin kanser hastalarının da bakılabileceği bir Hastane, lösemili çocukların eğitimlerini tedavi sırasında da sürdürebilmeleri için ek bir okul kompleksi ve oyun alanları ile Lösemili çocuklar Köyü'nde kine benzer ancak daha yüksek kapasiteli bir otel ve konaklama alanları da bulunmaktadır. 2015 yılı şubat ayı itibarıyla yapımı tamamlanan birim 2016 yılı 10 Mayıs'ta açılmış 1 Haziran'da hasta kabulüne başlamıştır. Yapının hizmete alınması ile kurum bünyesinde yetişkin kanser hastalarına da Sosyal ve Maddi yardımlar ulaştırılmaya başlamıştır. LÖSANTE Sağlık Bakanlığı ile vakıf arasında günümüzde de devam eden birtakım sorunlar yarattı.