Ömer bin Ladin Haberleri

Ömer bin Ladin, Usame bin Ladin'in oğlu olarak tanınan bir isimdir. 1981 yılında Suudi Arabistan'da doğdu. Ömer, babasının terör faaliyetlerine katılmayan ve bunlara karşı olan bir birey olarak bilinir. Genç yaşta El-Kaide'nin lideri olan babasıyla Sudan ve Afganistan gibi ülkelerde yaşamasına rağmen, Ömer, babasının ideolojisinden uzak durmaya çalıştı.

2001 yılında Usame bin Ladin'in ailesinden ayrılarak Suudi Arabistan'a dönen Ömer, daha sonrasında Avrupa'ya yerleşti. 2009 yılında İngiltere vatandaşı olan Zaina Alsabah (Jane Felix-Browne) ile evlendi, ancak bu evlilik sonrasında birçok medya spekülasyonu oldu. Ömer bin Ladin, "Growing Up bin Laden" (Bin Ladin Ailesinde Büyümek) isimli kitabında, babasıyla olan ilişkisini ve kendi hayat hikayesini detaylı bir şekilde anlatmıştır.

Kitapta, babasının dünya görüşünü ve şiddet yanlısı eylemlerini reddettiğini, barış ve uzlaşmayı savunan bir hayat sürmek istediğini ifade etmektedir. Ömer bin Ladin, babasının ölümünden sonra dikkat çekici bir kamuoyu figürü olmaktan uzak durmaya çalıştı ve çoğunlukla sessiz bir yaşam sürmeye devam etti.