Sümeyye Aydoğan Haberleri

Sümeyye Aydoğan, 2 Nisan 1999 tarihinde İstanbul'da doğmuş olan Türk oyuncu ve şarkıcıdır. Ailesi Aydın ve Edirne kökenlidir ve aslen Arnavut kökenlidir.

Kariyerine 2020 yılında "Aile Hükümeti" filmi ile başlayan Sümeyye Aydoğan, ardından 2021 yılında "Kahraman Babam" dizisinde ilk dizi deneyimini yaşamıştır. Daha sonra "Sadakatsiz" dizisinde Ceren karakteri ve aynı yıl içinde "Geçen Yaz" filminde Oya karakterini canlandırmıştır.

2022 yılında ise ilk başrol deneyimini "Duy Beni" dizisinde Melisa Gerçek karakteri olarak yaşamıştır. Bu diziden sonra, 2023 yılında FOX'ta yayımlanan "Taçsız Prenses" dizisinde İsmail Hacıoğlu'nun partneri olarak Yağmur Elem karakterini canlandırmıştır. Ancak dizinin sezon finalinde diziden ayrılmıştır.

Daha sonrasında, Kanal D'de yayımlanan "Dönence" dizisinin kadrosuna dahil olmuştur. Aynı yıl içinde 13 bölüm olarak yayımlanan "Akif" dizisinde de rol almıştır. Ağustos ayında yayımlanacak olan "Magarsus" dizisinde ise Damla karakterini canlandırmıştır. Ayrıca, "Hatıran Yeter" adlı bir filmde de rol alacak ve bu filmde Leyla karakterini canlandıracak.