Vural Çelik Haberleri

Vural Çelik, 18 Mart 1973 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiş olan Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur. Aslen Orduludur ve ortaokul-lise çağında çevresindekilerin takdirini kazanan bir öğrenciydi. Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını duyan Çelik, 1989 yılında başvuru yaparak kabul edildi. İlk olarak Levent Kırca Tiyatrosu'nda sahne deneyimi kazandıktan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna geçti ve orada sanat yönetmeni Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi.

Bu süreçte Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanışan Vural Çelik, Akpınar'ın yanında organizatörlük konusunda deneyim kazandı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak kariyerine devam etti. Ata Demirer'in önerisiyle "Avrupa Yakası" dizisine katılan Çelik, burada Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterlerini canlandırdı. Oyunculuğuyla dikkat çeken Çelik, en son "Seksenler" dizisinde rol aldı.

2014 yılında sağlık sorunları ile mücadele eden Vural Çelik, kalp krizi geçirmiş ancak güçlü bir şekilde toparlanarak kariyerine devam etmiştir.