Korona için yüz yıllık verem aşısı müjdesi

Koronavirüse karşı küresel çapta aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken İngiliz Bilim insanları aşıya ilişkin önemli bir iddiada bulundu. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, henüz etkili bir tedavinin bulunmadığı hastalığa karşı cevabın çok uzak olmadığı ve yaklaşık 100 yıl önce geliştirilen verem aşısının Covid-19’un neden olduğu zatürre, sepsis ve sitokin fıtınalarını önleyebileceği açıklandı.

İngiltere'de Exeter Üniversitesi’nden bilim insanları, yeni tip koronavirüse karşı işe yarayıp yaramadığını anlamak için 1921'de geliştirilen verem aşısını ( BCG) aşısını test etmeye başladı. Aşı, tüberkülozu durdurmak için tasarlandı, ancak diğer enfeksiyonlara karşı da koruyabileceğine dair bazı kanıtlar bulunuyor.

Dünya genelinde milyonlarca kişinin çocukken BCG aşısı olduğu düşünülüyor. Ancak, bilim insanları çocukken yapılan BCG aşısının Covid-19'a karşı etkili olduğu doğrulanırsa, fayda sağlamak için bu kişilerin yeniden verem aşısı yaptırması gerekeceğini düşünüyor.

KORONAYA KARŞI AVANTAJ SAĞLAYABİLİR

Aşılar, bağışıklık sistemini belirli bir enfeksiyona karşı kalıcı koruma sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Bu süreç aynı zamanda bağışıklık sisteminde geniş çaplı değişikliklere neden oluyor. Exeter Üniversitesi araştırmacılarına göre, son çalışmalar BCG aşısının yeni tip koronavirüse karşı avantaj sayılabileceğini gösteriyor.

Korona için yüz yıllık verem aşısı müjdesi ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona aşı çalışmaları verem aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.