Koronavirüs aşısı ücretsiz mi olacak? Aşı kimlere yapılacak?

Çin’den gelecek olan koronavirüs aşıları için heyecanlı bekleyiş devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamasında detayları paylaştı. Peki, Koronavirüs aşısı ücretsiz mi olacak? İşte detaylar…

Çin'den gelecek koronavirüs aşısı detayları belli olmaya başladı. Aşı için geri sayım devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak aşılama ile ilgili detaylar da kesinlik kazandı. Çin'den Aralık ayında 20 milyon doz, Ocak ayında 20 milyon doz ve şubat ayında 10 milyon doz olmak üzere toplamda 50 milyon doz aşının gelmesi beklenmekte.

KORONAVİRÜS AŞISI ÜCRETLİ Mİ?

Çinden gelecek aşılar ücretsiz uygulanacak. Sağlık Bakanı Koca, 2,5 ayda 25 milyonu kişinin aşılanmasının hedeflendiğini belirtti. Gelecek aşılar vatandaşlara aşılar 2 doz halinde uygulanacak. Aşı olanlar ise e-Nabız ve HES kodu sistemine kaydedilecek.

Ama aşılama hemen başlamayacak. Bakan Koca, "2 haftalık laboratuvar incelemesinden geçmedikçe biz herhangi bir kullanıma izin vermiyoruz" dedi.

AŞI KİMLERE UYGULANMAYACAK?

18 yaş altı gençler, çocuklar ve hamileler ile son 6 ayda koronavirüse yakalananlar ilk etapta aşılanmayacak. Ortalama sayısının 25 milyonu bulması bekleniyor.

ÜCRETSİZ AŞI KİMLERE YAPILACAK?

Bakan Koca, "İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, korumaevlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır.'' açıklamasını yaptı.

İkinci aşama: Toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı olanlar aşılanacak.

Üçüncü aşama: 50 yaş altı en az 1 kronik hastalığı olanları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve meslek çalışanlarını kapsıyor.

Dördüncü ve son aşamada: İlk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

KORONAVİRÜS AŞILARI NEREDE UYGULANACAK?

Koronavirüs aşısı, hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve eczaneler ile evde bakım hizmeti alan yaşlılar için aşıların evlerde de yapılması planlanıyor.

ÖZEL HASTANELERDE YAPILACAK MI?

Gelen haberlere göre bazı özel hastaneler de gelen aşıyı ücretsiz yapmak için talip oldu.

Koronavirüs aşısı ücretsiz mi olacak? Aşı kimlere yapılacak? ile ilgili etiketler aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Ünlü salça markasının tesisinden skandal görüntü! Tarım Bakanlığı faaliyetlerini askıya aldı

Ünlü bir salça markasının tesisinde domates sevkiyatı yapan kişi salça olmak üzere bekleyen domateslerin halini videoya çekip sosyal medyada paylaştı. Tesisteki ölü farenin de görüldüğü görüntü gündem oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü hemen harekete geçti.