Sonuçları "Scientific Reports" dergisinde yayınlanan araştırmada, uzmanlar, ülkelerin coğrafi konumu nedeniyle değişkenlik gösteren sıcaklık, güneşlenme süresi ve nem oranı gibi faktörleri dikkate alarak koronavirüs araştırması yaptı. Yapılan araştırma sonucunda ekvator çizgisinden uzaklaşıldığında her 1 derecelik enlem artışında milyon kişi başına koronavirüs vaka sayısında yüzde 4,3'lük yükseliş olduğu sonucuna varıldı.
Koronavirüsle ilgili sevindiren açıklama! Yaz aylarında hızı azalabilir...
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili yaz aylarının başlamasıyla birlikte sevindiren bir araştırma yapıldı. "Scientific Reports" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre sıcak havanın etkin olduğu bölgelerde yeni tip koronavirüs daha az yayılıyor.
117 ÜLKEDE ARAŞTIRMA YAPILDI
Takvim'de yer alan habere göre, çalışmada, 117 ülkeye ait nem, sıcaklık ve güneşleme süresi bilgilerinin yanı sıra şehirleşme, koronavirüs test yoğunluğu, yaşlı nüfus oranı ve sağlık hizmetleri harcamaları gibi veriler analiz edildi.
Bulgular, sıcak iklim koşullarına sahip ülkelerde, daha soğuk iklim koşullarına sahip olanlarla karşılaştırıldığında daha düşük oranda koronavirüs vakasına rastlandığını gösterdi.
GÜNEŞ, YAYILIM HIZINI AZALTIYOR
Elde edilen sonuçların, ısı ve güneş ışığının koronavirüsün yayılım hızını azalttığı hipoteziyle tutarlı olduğuna işaret eden araştırmacılar, bulgularının yanlış yorumlanmaması konusunda da uyardı.