Kripto paralar ralliye mi hazırlanıyor?

Bitcoin yeni günde 68.121 dolar, Ethereum ise 3.782 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,47 trilyon dolar. Toplam değer içinde Bitcoin'in piyasa değeri 1,34 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri 454 milyar dolar. Dün ABD'de spot ETF’lere toplamda 28.3 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan rapora göre, uzun vadeli yatırım yapan Bitcoin sahipleri Aralık 2023'ten bu yana ilk kez birikim yapmaya başladı.

Glassnode verileri uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin Aralık 2023'ten bu yana ilk kez yeniden birikim yapmaya başladığını ortaya çıkardı. Buna göre, Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın bir noktada konsolide olurken, uzun vadeli sahiplerin harcama baskısı azaldı ve yatırımcılar yeniden birikim yapmaya başladı. Bu durum, yeni satış dalgalarını tetiklemek için volatilitenin gerektiğini gösteriyor. Rapor ayrıca alım talebinin geri dönüşüne işaret eden piyasa göstergelerini belirtti. Geçen hafta, ABD merkezli spot Bitcoin ETF'leri günde net 242 milyon dolar giriş oldu. Madencilerin günlük doğal satış baskısının 32 milyon dolar olduğu göz önüne alındığında, ETF alım baskısının yaklaşık sekiz kat daha büyük olduğu vurgulandı.

Kripto paralar ralliye mi hazırlanıyor?
 
Chicago Ticaret Borsası'ndaki (CME) Ethereum vadeli işlem opsiyonlarının aylık işlem hacmi bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

CME'deki Ethereum vadeli işlem opsiyonlarının işlem hacmi, Mayıs ayında 1.26 milyar dolara ulaştı ve ayın bitmesine iki gün kala rekor kırdı. Bu, Nisan ayındaki 615.75 milyon dolarlık hacme kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor. Wintermute'nin Çarşamba günkü piyasa güncellemesine göre, CME'deki outstanding (Açık) Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin miktarı da en yüksek seviyesine yaklaşıyor. Wintermute analistleri, bu açık pozisyon artışının kurumsal yatırımcıların, spot EthereumETF'lerinin yakında piyasaya sürülmesi beklentisiyle Ethereumticaretine olan ilgisinin arttığını gösterdiğini belirtti.
 
USDC ihraççısı Circle, Brezilya'daki varlığını artırıyor ve Latin Amerika'nın yatırım bankası BTG Pactual ile ortaklık kuruyor

USDC stablecoin'in ihraççısı Circle, Brezilya'da resmi olarak faaliyete geçtiğini ve Latin Amerika'nın en büyük yatırım bankasıyla ortaklık kurduğunu açıkladı. Circle, bu lansmanı fintech yenilikleri ve benimsenmesi açısından öncü bir pazarda USDC erişimini artırma fırsatı olarak değerlendirdiğini belirtti. Circle, Latin Amerika'nın en büyük yatırım bankalarından biri olan BTG Pactual ile ortaklık kurdu. BTG Pactual Dijital Varlıklar Başkanı André Portilho, "BTG Pactual, 2017'den bu yana finansal piyasa yeniliklerinde ön saflarda yer alıyor ve kripto alanında aktif olarak yer alıyor. Circle ile olan ortaklığımız, blockchain teknolojisinin finans sektörünün yeni altyapısını oluşturacağına inancımızın bir göstergesidir." dedi. Circle'ın duyurusu, Brezilya Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar kripto paralar için bir düzenleyici çerçeve açıklayacağını duyurmasının hemen ardından geldi.
 
Teknik Analiz
 
BTCUSDT

Bitcoin, 67.200 dolar seviyesinden aldığı desteği kullanarak tekrar 68.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. 68.613 dolar seviyesini yukarı yönlü kırarak 69.500 dolara kadar yükselme potansiyeli taşıyor. Eğer bu seviyeyi aşarsa 70.768 dolara kadar yükseliş gösterebilir. Bitcoin'in 73.750 dolarlık en yüksek seviyesine ulaşabilmesi için 70.768 doları aşması ve bu seviyenin üzerinde istikrar sağlaması gerekmekte. Ancak, 67.200 dolar seviyesini kaybederse fiyat 66.000 dolar seviyesine kadar düşebilir. Eğer bu seviyede destek bulamazsa 63.000-63.500 dolar aralığına gerileyebilir.
 
ETHUSDT

Ethereum, 3.977 dolar seviyesinden gelen satış baskısıyla 3.746 dolara kadar geriledi. Fiyat kısa süreliğine 3.800 dolar seviyesinin üzerine çıksa da bu seviyede kalıcı olamadı. Eğer 3.729 dolarlık destek seviyesinde tutunabilir ve bu bölgede alım yapılırsa fiyat tekrar 3.977 dolara yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde istikrar sağlanırsa 4.101 dolar seviyesine kadar bir artış mümkün olabilir. Ancak, 3.729 dolarlık destek seviyesini kaybederse Ethereum 3.363 dolara kadar çekilebilir.
 
SOLUSDT

Solana, 160 dolar seviyesinde bulduğu alımlarla birlikte 170 doların üzerine çıkmış, ancak bu seviyede kalıcı olamadı. Teknik analiz hazırlanırken 169 dolar seviyesinde seyrediyor. Solana'nın yeniden yükselişe geçebilmesi için öncelikle 170 dolar seviyesini aşması ve bu bölgede kalıcı olması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşirse 184 dolarlık direnç bölgesine doğru hareketlenme gösterebilir. Bu direnç seviyesini hacimli bir mumla geçerse fiyat 200 dolar seviyesine kadar yükselebilir. Ancak, 170 dolar seviyesinde kalıcı olamazsa fiyat 160 dolar seviyesine kadar geri çekilebilir.

Kripto paralar ralliye mi hazırlanıyor? ile ilgili etiketler ekonomi Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.