Kripto yasasıyla FATF’ın istediği tüm düzenlemeler yapılmış oldu

Türkiye’yi gri listeden çıkartacak olan FATF toplantısı yarın yapılacak. Toplantıya bir gün kala son düzenlemenin de yasalaşmış olması kararın olumlu çıkacağı yönündeki beklentileri güçlendirdi. Mali Eylem Görev Gücü’nün (Financial Action Task Force – FATF) Türkiye için belirlediği 40 başlıktan 39’u tamam, 1’i eksikti. Dün bu eksiklik de giderildi. Böylece 40 başlık tamamlanmış oldu. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye’yi gri listeden çıkartacak olan FATF toplantısı yarın yapılacak. Toplantıya bir gün kala son düzenlemenin de yasalaşmış olması kararın olumlu çıkacağı yönündeki beklentileri güçlendirdi. Mali Eylem Görev Gücü’nün (Financial Action Task Force – FATF) Türkiye için belirlediği 40 başlıktan 39’u tamam, 1’i eksikti. Dün bu eksiklik de giderildi. Böylece 40 başlık tamamlanmış oldu.

Kripto yasasıyla FATF’ın istediği tüm düzenlemeler yapılmış oldu

2021’DEN BERİ GRİ LİSTEDEYİZ

 FATF, 21 Ekim 2021 tarihinde; içerisinde Pakistan, Suriye ve Güney Sudan’ın da bulunduğu gri listeye Türkiye’yi de almıştı.

Gri listeye alınan ülkeler; dış yatırım çekme sürecinde uluslararası otoriteler, kredi kuruluşları ve yatırımcılar nezdinde itibar kaybına uğramaktadır. Bu durum, ihracat ve ithalat ağı yüksek olan şirketlerin çeşitli yaptırımlarla ve ek yükümlülüklerle (detaylı durum tespit çalışmaları, denetim, sıkılaştırıcı tedbirler vb.) karşılaşması sonucu pazar paylarının daralmasına sebebiyet verebilecektir. Tüm bu etkenlerin sonunda ise, ilgili ülkelere sermaye akışı olumsuz etkileniyor. Bu da hem finans hem de reel sektörün likidite sıkıntısı yaşamasına neden oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinden sonra gri listeden çıkılması için ilgili bakanlıklarla çalışma başladı. FATF ile toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda istenilen 40 düzenlemenin 39’u tamamlandı. İstenilen son yasa olan kripto varlıkla ilgili düzenleme de dün Meclis genel kurulunda kabul edildi. Yarın FATF’ın Türkiye ile ilgili karar günü. O nedenle yasanın dün çıkması ayrı bir önem taşıyor.

Kripto yasasıyla FATF’ın istediği tüm düzenlemeler yapılmış oldu ile ilgili etiketler ekonomi TBMM Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.