Kulak memesi iltihabı nasıl geçer? Hangi doktora gidilir
Toplumda yaygın olarak görülebilen sağlık sorunlarından birisi kulak memesi iltihabıdır. Vücudumuzun duymamızı sağlayan organlarından birisi olan kulak memesi, kulağın en yumuşak kısmı olarak bilinir. Kulak memesinde çeşitli enfeksiyonlardan dolayı bazı iltihaplanmalar meydana gelir. Bu iltihaplanmalar sadece enfeksiyondan değil, ayrıca travma, alerjik hastalıklar gibi etkenlere de yol açar. Kulak memesi iltihabı nasıl geçer? Hangi doktora gidilir? İşte tüm detaylar…
Gündelik hayatımızda hemen hemen herkesin karşılaşabileceği bir rahatsızlık durumu olan kulak memesi iltihabı çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu durum belirtileri kendini şu şekilde göstermektedir; Şiddetli kulak ağrısı, uyku problemi, halsizlik, bazı duyma sorunları, denge kaybı, yüksek ateş ve kulaktan akıntı meyana gelmesi gibi belirtiler kulak memesi iltihabından kaynaklı olan rahatsızlıklardır. Şişmiş olan bir kulak memesinin önlenmesine yardımcı olmak için, parfümlü ürünler veya bazı metal aksesuarları kullanmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca kulağı düzenli olarak temizlemek gerekiyor. Hijyene önem verilmelidir. Aşırı yağ ve kirden uzak durmak, kişiler, parmaklar da dahil olmak üzere kulak kanalına herhangi bir nesne sokmaktan kaçınması gerekmektedir. Kulak memesi iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? kaç günde geçer merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Kulak memesi iltihabı tedavisi nasıl yapılır? kulak memesi iltihabı için krem işte detaylar.
KULAK MEMESİ İLTİHABI ANTİBİYOTİKSİZ GEÇER Mİ?
Kulakta bir dizi enfeksiyon hastalıklar sonucu kulak memesi iltihabı sağlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu rahatsızlığın tedavisinde doktorlar genel olarak antibiyotik tedavisi uygulamaktadır. Doktora gitmeden de evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcuttur. Bunlar genellikle; Sarımsak suyu tedavi yöntemi, soğan Suyu. Kulak enfeksiyonuna iyi gelen bir diğer bitkisel tedavi yöntemlerinden biri olmaktadır.
Doğal bir antibiyotik olan sarımsak bitkisinin iltihabın kuruması için yardımcı olan bir besin ürünüdür. Bunun için ilk önce 1-2 sarımsağı ezip suyunu alın ve kulağınıza damlatın. Bir diğer yöntem ise soğan suyu yöntemidir. Bunun içinde ilk önce; 1-2 soğanı ezip suyunu alıp kulağa sürün bu şekilde iltihaptan kurtulabilirsiniz. Ayrıca bir diğer yöntemler ise; Elma Sirkesi, Fesleğen ve Zeytinyağı olan bu bitkisel yöntemleri kullanarak da kulak memesi iltihabından kısa sürede antibiyotik yardımı olmadan kurtulabilirsiniz. Bu bitkisel tedavi yöntemlerini düzenli bir şekilde uyguladığınız takdirde kulak memesinde meydana gelen iltihaplanmalar, ağrı, şişlik ve kızarıklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
KULAK MEMESİ İLTİHABI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
•Kulak memesinde meydana gelen iltihaplanmalar için sıcak veya soğuk kompresler iyi gelmektedir. Soğuk bir kompres ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir ve sıcak bir kompres, şişliği azaltmaya yardımcı olur.
•Reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar ağrı ve iltihaplanma azaltabilir.
•Bazı sıkılaştırıcılar dokuları daraltmaya ve kulak memesinde şişliği azaltmaya yardımcı olur.
•Yulaf ezmesi banyoları yaparak da alerjik reaksiyonlar, ağrı veya kaşıntıyı yatıştırılabilir.
•Çay ağacı yağı kullanılarak da bu esansiyel yağ yaranın iyileşme sürecini hızlandırabilir ve bakterileri yok ederek kısa sürede iyileşmesini sağlar.
KULAK MEMESİ İLTİHABI KAÇ GÜNDE GEÇER?
Kulak memesi iltihabı olarak bilinen bu sağlık sorunu normal süreçlerde tedavisi iyi yapılması durumunda bir hafta içerisinde geçen bir rahatsızlıktır. Eğer ki tedavisi yapılmazsa kendiliğinden geçmeyebilir. Hem tedavisini hem bakımını düzenli yapıldığı takdirde kişilerde 3-4 günde hızlı bir şekilde geçmektedir.
KULAK MEMESİ İLTİHABI İÇİN KREM
Kulak memesinde meydana gelen iltihaplanmadan dolayı oluşan bu rahatsızlık için genellikle antibiyotikler yanında kremler kullanarak daha kısa sürede iyileşme sürecine gidilebilinmektedir. Ayrıca bu tür kremler şişliklerden dolayı oluşan yaralara da iyi gelmektedir.