Kurban Bayramı'nda döviz büroları açık mı? Arife günü döviz büroları saat kaça kadar çalışıyor?

Bir süredir büyük bir heyecanla beklenen ve Müslüman vatandaşlar için en önemli dönemler arasında yer alan Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı... Bayrama kısa bir süre kala, Kurban Bayramı ile ilgili araştırmalar da yapılmaya başlandı. Bu çerçevede, döviz bürolarının Kurban Bayramı'nda açık olup olmayacağı merakla araştırılıyor. Peki, döviz büroları Kurban Bayramı'nda açık mı 2022? Arife günü döviz büroları saat kaça kadar çalışıyor? Ayrıntılar haberimizde...

Müslüman alemi için en kutsal dönemlerden biri olan Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kaldı. Döviz bürolarının bayramda açık olup olmayacağı sorusu ise Kurban Bayramı ile ilgili en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, döviz büroları Kurban Bayramı'nda açık mı 2022? Arife günü döviz büroları saat kaça kadar çalışıyor? Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı'nda döviz büroları açık mı? Arife günü döviz büroları saat kaça kadar çalışıyor?

Bu yıl Kurban Bayramı 9, 10, 11 ve 12 Temmuz 2022 tarihlerine denk geliyor. Kurban Bayramı sebebi ile pek çok kurum 9 günlük resmi tatile giriyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA DÖVİZ BÜROLARI AÇIK MI?

Dini bayramlarda döviz büroları da birçok kurum gibi hizmet vermemektedir. Arife günü ise döviz büroları, yarım gün şeklinde çalışmaktadır. Ancak bazı döviz bürolarının kapanış saatleri farklılık gösterebilmektedir.

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Kur’an’da Hz. Âdem’in iki oğlunun Allah’a kurban takdim ettiklerinden söz edilir (el-Mâide 5/27); bir başka âyette de ilâhî dinlerin hepsinde kurban hükmünün konulduğuna işaret edilir(el-Hac 22/34). Ancak Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta kurban telakkisi bir hayli değişikliğe uğramıştır. Hıristiyanlık’ta İsâ’nın çarmıha gerildiği ve bunun insanoğlunun aslî günahına karşı Baba’nın oğlu İsâ’yı feda etmesi olduğu inanışıyla kurban telakkisi özel bir anlam kazanmıştır.

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkanı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah’ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah’a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

 

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Aksaray’da eski eş dehşeti: 13 yerden bıçakladı! Saldırı anı kamerada!

Aksaray’da eski eşini pusu kurarak 13 yerinden bıçaklayan Gürsel G.’nin saldırı anı, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.