Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek?

Daha önce yönetmen Fatih Akın'ın çekeceği konuşulan ‘Kürk Mantolu Madonna’nın yönetmeni Onur Saylak mı oldu? Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek? Merak edilen bu soruların yanıtları haberimizde...

Türk edebiyatının kült eserlerinden 'Kürk Mantolu Madonna' sinemaya uyarlanıyor. Sinema uyarlamasını Onur Saylak'ın yöneteceği iddia edildi. Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek? Konuyla ilgili bütün gelişmeleri bu haberde bulabilirsiniz.

Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek?


KÜRK MANTOLU MADONNA FİLMİNİ KİM YÖNETECEK?
Geçtiğimiz aylarda yönetmen Fatih Akının iki dilde çekeceği konuşulan ‘Kürk Mantolu Madonna’nın yönetmeni Onur Saylak oldu. ÇapaMag'ın haberine göre; Sabahattin Ali'nin kült eseri 'Kürk Mantolu Madonna'nın sinema uyarlamasının yönetmenliğini Onur Saylak üstlenecek.

Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek? - Resim : 2

KÜRK MANTOLU MADONNA FİLMİ
İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Berlin’e giden Raif Efendi’nin içe kapanık yaşamında Maria Puder adlı Yahudi bir kadına duyduğu aşkı anlatan kitap, karakterlerin iç dünyalarını ve birbiriyle ilişkilerini konu ediyor.

Ay Yapım, son yıllarda popülerliği giderek artan ve çok satanlar listelerinden düşmeyen kitabın yapım haklarını satın aldığını duyurmuş, projenin senaryo çalışmalarını Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu’ ve Reşat Nuri Güntekin’in ‘Yaprak Dökümü’ eserlerini televizyon dizisine dönüştüren Ece Yörenç’in yapacağı açıklanmıştı. ‘Maria Puder’ karakteri için şu ana kadar kulislere Beren Saat ve Marion Cotillard’ın isimleri yansımıştı. Film için önce ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein’le anlaşılmış ancak Weinstein’in adının taciz skandalına karışmasının ardından proje rafa kalkmıştı.

Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek? - Resim : 3

ONUR SAYLAK
Arif Onur Saylak, 12 Mayıs 1977, Ankara doğumlu, Türk oyuncu ve yönetmendir.

Hayatı
12 Mayıs 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde eğitim gördü. Üniversiteden ayrılarak şansını tamamen farklı bir alan olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde denedi. Bu arada üniversitenin tiyatro kulübüne katılarak oyunculuğa başladı (İletişim Fakültesi Tiyatro Topluluğu). Amatör tiyatro oyunlarında yer aldı. Bundan sonra hayatının geri kalanını aktör olarak sürdürmeye karar verdi ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Hemen kabul gördü ve kendini tamamen oyunculuğa odakladı. Bilkent Üniversitesi’nde eğitim gördüğü süre boyunca Ankara Devlet Tiyatrolarında Getto ve Üç Kuruşluk Opera oyunlarında, ve Bilkent Tiyatrosunda Nâzım Hikmet’in Her Şeye Rağmen adlı oyunu da dahil birkaç tiyatro oyununda yer aldı.

Hisarbuselik dizisinde "Çetin" isimli karakteri canlandırdı. Kod Adı dizisiyle izleyici kitlesini genişletti. Ayrıca TED Koleji’nde tiyatro yönetmeni olarak da çalıştı. Sesinin şarkı söylemeye uygun olmasından dolayı üniversite korosunda yer aldı ve müzikal tiyatro ile ilgilendi (Biedermann ve Kundakçılar). Bazı tiyatro oyunları için şarkı sözleri yazdı. TRT 2 televizyonunda Hadi Gidelim (2003) isimli 13 bölümlük bir gençlik programı sundu. Sinema dünyasına da 6 Haziran 2008 tarihinde 15. Altın Koza Film Festivali kapsamında ilk kez gösterime giren ve aynı zamanda en iyi film ödülünü kazanan Sonbahar adlı sinema filmiyle adım atmıştır. Daha sonra Güz Sancısı filminde de rol almıştır. 2009 yılında ise Yılmaz Güney Özel Ödülü alan Nesli Çölgeçen'in yönettiği Denizden Gelen filminde başrolde oynamıştır.

28 Temmuz 2011 tarihinde Paris, Fransa'da kendisi gibi oyuncu olan Tuba Büyüküstün ile evlenmiştir.

B.i.t arts adında bir şirket kurup film sektörüne giriş yapmıştır. İlk kısa film deneyimi olan filmde eşi Tuba Büyüküstün başrol oynamaktadır. Aynı zaman da filmin yönetmenliğini de yapmıştır.

Rol aldığı diziler
Vatanım Sensin (2016) - Tevfik
Hatırla Gönül (2015) - Tekin
Hayat Ağacı (2014) - Cengiz
Ağır Roman Yeni Dünya (2012) - Janti Metin
Sensiz Olmaz (2011) - Aydın
Gönülçelen (2010-2011) - Levent
Nefes (2009) - Ateş
Asi (2007) - Tilki Ziya
Kod Adı: Kaos (2007) - Erkan Karaca
Kod Adı (2006) - Erkan Karaca
Hisarbuselik (2006) - Çetin
Ne Seninle Ne Sensiz (2005) - Batanay
Yabancı Damat (2004) - İhsan
Aşk Buraya Uğramıyor (2003)
Bizim Evin Halleri (2000)

Filmleri
Oyuncu olarak
Rüzgarın Hatıraları (2015) - Aram
Denizden Gelen (2009) - Halil
Güz Sancısı (2008) - Tüy Üfleyen Adam
Sonbahar (2007) - Yusuf
Mavi Dalga

Yönetmen olarak
Daha - 2017

Tiyatro oyunları
Arzu Tramvayı (2017) - Stanley Kowalski

Ödülleri
En iyi erkek oyuncu / Yeşilçam Ödülleri (2009) / Sonbahar (2007) - Yusuf
En iyi erkek oyuncu / SİYAD Ödülleri (2009) / Sonbahar - Yusuf
Yılmaz Güney Özel Ödülü - Denizden Gelen


KÜRK MANTOLU MADONNA
Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımladığı bir romanıdır. İlk olarak Hakikat gazetesinde 18 Aralık 1940-8 Şubat 1941 (çıkmadığı günler: 8-10,14,15 Ocak 1941) tarihinde “Büyük Hikâye” başlığı altında 48 bölüm olarak yayınlanmıştır. Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna’yı ikinci kez askerlik yaptığı Büyükdere’de çadırda yazmış ve günü gününe gazeteye yetiştirmeye çalışmış, romanı yazdığı günlerde attan düşüp sağ kol bileği çatlayınca, kolunu tenekede ısıtılan suya koyup yazmaya devam etmiştir. Kitap, Türkiye'de popüler olduktan sonra tiyatro ve sinemaya uyarlanmıştır.

Yedi Meşaleci Cevdet Kudret Solok, Sabahattin Ali'nin bu romanı için Lüzumsuz Adam başlığını düşünüp sonra da vazgeçtiğini dile getirdi. Pertev Naili Boratav ise Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'yı ilk önce bir öykü olarak yazdığını dile getirip başlığını da Yirmi Sekiz şeklinde koyduğunu ve öykünün ilk sayfasını da kendisine gösterdiğini dile getirdi.

Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek? - Resim : 4


SABAHATTİN ALİ
Sabahattin Ali , (25 Şubat 1907, Eğridere - 2 Nisan 1948, Kırklareli), Türk yazar ve şairdir. Edebi kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve kendisinden sonraki cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıktı; romanlarında uzun tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman siyasi tartışmalarına gönderme yapan anlatılarla zaman zaman da toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle destekledi. Kuyucaklı Yusuf (1937), İçimizdeki Şeytan (1940) ve Kürk Mantolu Madonna (1943) romanları Türkiye'deki edebiyat çevrelerinin takdirini toplayarak hem 20. yüzyılda hem de 21. yüzyılda etkisini sürdürdü.

Eğridere'de doğan Sabahattin Ali, ilk hikâye ve şiir denemelerine Balıkesir'de başladıktan sonra İstanbul'daki edebiyat öğretmeni Ali Canip Yöntem'in desteğiyle ilk kez Akbaba ve Çağlayan dergilerinde şiirlerini yayımlattı. Anadolu'da kısa süre öğretmenlik yaptıktan sonra Türk devleti tarafından dil eğitimi için Almanya'ya gönderildi. Türkiye'ye döndüğünde Almanca öğretmeni olarak göreve başlasa da önce komünizm propagandası yaptığı iddiasıyla bir süre tutuklandı, ardından ise Türk devlet yöneticilerini eleştirdiği iddiasıyla tekrar tutuklandı. Bu dönemde memurluktan ihraç edilince görevine geri dönebilmek için Atatürk hakkında bir şiir yazdı ve tekrar devlet kurumlarında görevlendirildi. Ayrıca kendisine yüklenen sosyalist algısını kırmak için de Esirler adlı bir oyun kaleme aldı.

Hayatının son yıllarında Türk milliyetçileriyle yaşadığı tartışmalarla da öne çıktı, özellikle Türkçü-Turancı yazar Nihal Atsız ile yaşadığı gerilim giderek artarak Irkçılık-Turancılık davasının bir parçası oldu. Bu dönemde Aziz Nesin'le beraber çıkardığı Markopaşa dergisinde siyasileri eleştirmesi yüzünden çeşitli davalarla uğraşmak zorunda kaldı. Hakkındaki davaların aleyhinde seyrettiği bir dönemde Türkiye'den ayrılmak istedi ve Bulgaristan sınırını geçmek isterken kendisine kaçma girişiminde rehberlik eden Ali Ertekin tarafından milliyetçi gerekçelerle öldürüldü.

Eserleri
Bibliowiki'de konuyla ilgili özgün medya veya metin bulunur:
Sabahattin Ali

Roman
Kuyucaklı Yusuf (1937)
İçimizdeki Şeytan (1940)
Kürk Mantolu Madonna (1943)

Öykü
Değirmen (1935)
Kağnı (1936)
Ses (1937)
Yeni Dünya (1943)
Sırça Köşk (1947)

Şiir
Dağlar ve Rüzgâr (1934)
Kurbağanın Serenadı (1937)
Öteki Şiirler (1937)

Oyun
Esirler (1936)

Kürk Mantolu Madonna nedir? Filmini kim yönetecek? ile ilgili etiketler Kürk Mantolu Madonna nedir filmini kim yönetecek konusu ne
GÜNÜN VİDEOSU

Minibüs indirdiği yolcuların üzerinden iki kez geçti! Afyonkarahisar'da cinayet gibi kaza..

Afyon'da cinayet gibi kaza... Şehir içi yolcu minibüsünden inen 2 yolcu aracın arkasından geçmek isterken sürücünün dikkatsizliği nedeniyle minibüsün altında kalarak ağır yaralandı. Kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.