Kuşkonmaz Çorbası tarifi! Diğer sebzeler gücenmesin! Çorbaya en yakışan sebze kuşkonmaz adeta bitkisel bir antibiyotik!
Kuşkonmaz çorbası tarifi, kış günlerinin kendini hissetirmesiyle merak edilir oldu. Zengin vitamin ve minerallerle donanmış kuşkonmaz, çorbalara en yakışan sebzedir. Eski Mısır'da tedavi amaçlı da kullanılan kuşkonmaz ızgaradaki etin ya da balığın yanında servis edebileceğiniz çorbasıyla size rahat nefes aldıracak. Peki kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır?
Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız haberimizi mutlaka sonuna kadar okumalısınız. Eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanılan bu sebze adeta bitkisel bir antibiyotik niteliğinde. Et yemekleri ile birlikte tüketebileceğiniz kuşkonmazı çorba yaparak da kış günlerinde sıklıkla servis edebilirsiniz.
Faydaları da saymakla bitmeyen kuşkonmaz çorbası, zengin vitamin ve mineral deposu olmasıyla da bilinir. Son yıllarda Türkiye'de de oldukça sık tüketilen ve popüler olan bu sebze varken çorbayı başka bir sebzeyle yapmak talihsizlik olabilir.
İşte Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır sorusunun cevabı ve kuşkonmaz tarifi...
DİĞER SEBZELER GÜCENMESİN! AMA KUŞKONMAZ ÇORBASI BİR HARİKA!
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 demet kuşkonmaz
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
KUŞKONMAZ ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun. Halka halka doğrayın.
Tereyağını derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun.
Çorbaya kıvamını ve tadını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun.
Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla çorbayı karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi katın.
Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sıcak olarak servis edin. Şifa niyetine sevdiklerinizle paylaşın.