Kuzey Kore, Güney Kore ile gerginliğin artması sonrası iki ülke arasındaki bazı yolları havaya uçurdu

Kore Yarımadası'ndaki gerginliğe Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait demiryollarını havaya uçurması eklendi. Güney Kore bu saldırıyı "düşmanın ciddi provokasyonu" olarak nitelendirdi ve "acil askeri eylem" çağrısı yapıldı.

Askerden arındırılmış bölgeye topçu birlikleri sevk eden Kuzey Kore, bu sabah Güney Kore ile kara ve demiryolu bağlantısını sağlayan Gyeongui and Donghae hatları arasındaki yolları patlayıcılarla havaya uçurdu.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin, iki ülkeyi birbirine bağlayan yolların bir kısmını patlattığını duyurarak Pyongyang yönetiminin "bu yolların bağlantısını kesmeyi amaçladığını" ifade etti.

Güney Kore ordusunun, Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) içinde bulunan Askeri Sınır Çizgisinin (MDL) güneyinden ateş açarak patlamalara karşılık verdiği ifade edilen açıklamada, Kuzey Kore'nin faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.

SINIRDA TEHLİKELİ GERGİNLİK

Bu yıl ocakta Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Gyeongui kara yolunun kapatılması dahil olmak üzere sınır boyunca iki ülke arasındaki tüm iletişimin kesilmesi için sert önlemler alınması talimatını vermişti.

Güney Kore'den askeri yetkililer nisanda Kuzey Kore'nin, iki Kore'yi birbirine bağlayan ve DMZ içerisinde yer alan yollara mayın döşediğini tespit ettiklerini bildirmişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün, Kuzey Kore'nin, iki ülke arasındaki yolları patlatmaya hazırlanıyor olabileceğini bildirmişti.

Kuzey Kore, Güney Kore ile gerginliğin artması sonrası iki ülke arasındaki bazı yolları havaya uçurdu

ZELENSKİY: KUZEY KORE SAVAŞTA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, önceki gün yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin Rus birliklerini desteklemek üzere silah ve asker gönderdiğini öne sürerek Kuzey Kore ordusunun fiili olarak Ukrayna-Rusya Savaşı'na dahil olduklarını iddia etmişti.

Pazar günü yaptığı günlük ulusa sesleniş konuşmasında yaptığı açıklamalarla bu iddiayı bir kez daha gündeme taşıyan Zelenskiy, bu düşman ittifakı kendilerinden uzak tutmak için Ukrayna'nın batılı ortaklarıyla ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Zelenskiy, "Ukrayna için daha fazla uzun menzilli kabiliyet ve kuvvetlerimiz için daha kararlı silah tedariğinden bahsederken, bu sadece askeri teçhizat listesinden ibaret değil. Bu, saldırgan üzerindeki baskıyı arttırmakla ilgili olmakla birlikte, aynı zamanda Rusya için dayanabileceğinden daha güçlü olacaktır. Bu ayrıca, daha büyük bir savaşın da önüne geçmekle ilgili" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore, Güney Kore ile gerginliğin artması sonrası iki ülke arasındaki bazı yolları havaya uçurdu - Resim : 3

ZAFER PLANINI AVRUPA'YA SUNACAK

Zelenski, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik Kiev'in hazırladığı Zafer Planı'nı bu hafta Avrupalı müttefiklere sunacaklarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için bir Zafer Planı hazırladıklarını belirten Zelenski, "Rusya'yı, savaşı adil bir şekilde bitirmeye zorlama stratejimizi (Zafer Planı) tüm Avrupalı ortaklarımıza bu hafta sunacağız" ifadesini kullandı.

Zelenski, planı Ukrayna halkına da tanıtacaklarını kaydederek, "Zafer Planı, ortaklarımızdan aldığımız ilk yanıtla elbette kamuoyuna açıklanacak. Bizim, Ukrayna'da hepimizin, gerçekten maksimum desteğe ihtiyacımız var" değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Kore, Güney Kore ile gerginliğin artması sonrası iki ülke arasındaki bazı yolları havaya uçurdu ile ilgili etiketler Güney Kore Kuzey Kore Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Hanife Mete isimli kadın metrobüste doğum yaptı, doğum anı araç kamerasına yansıdı

Esenyurt’ta taksi bulamayıp bindiği metrobüse binen 35 haftalık hamile Hanife Mete, Cennet Mahallesi durağında doğum yaptı. Eşi Cemal Mete’nin desteğiyle doğum yapan yeni anne, sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Mete ailesi, çocuğuna Yılmaz adını verdi. Metrobüste yaşanan doğum anı da araç kamerasına yansıdı.