KYK borç yapılandırma başvuru ekranı! KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? Son gün ne zaman?

KYK borç yapılandırmalarının bitimine kısa bir süre kala KYK borcu olanlar tarafından borç yapılandırmasının nasıl yapılacağı ve son günün ne zaman olduğu merak edilmeye başlandı.

KYK borç yapılandırma nasıl yapılacağı Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) borcu olanlar tarafından merak edilen KYK borç yapılandırma için son gün ne zaman merak ediliyor. Üniversite öğrencilerinin eğitim öğretim zamanları aldıkları borçların ödemesi için yapılan açıklama ve daha fazlası haberimizde.

KYK borç yapılandırması 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait borçları kapsayacağı bilinmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tahsil edilecek vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, daha önce verilen idari para cezaları yapılandırılacağı açıklandı.

KYK borç sorgulama ekranı için tıklayınız.

KYK borç yapılandırma nasıl yapılır?

KYK borçlarının yapılandırması kararı arasında yapılandırma sonrası Pandemi nedeni ile taksitlerin ödemesi için 1 yıl erteleme kararı konuşulmaktadır. Bu yüzden yapılandırma yapan öğrenciler taksit ödemelerine 1 yıl sonra başlayabilecek.

KYK borçlarının tahsili genellikle öğrenci mezun olduktan iki yıl sonra başlamaktadır. Kredi borcu, öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara bağlı olarak, TÜİK'in toptan eşya fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanmakta ve bu miktarın ilave edilmesiyle tespit edilmektedir.

KYK borç yapılandırma başvuru ekranı! KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? Son gün ne zaman?

İş bulamayanlar içinde ayrıca birer yıllık ertelemeler yapabilmektedir. Ödenemeyen borçlara aylık yüzde 1.40 gecikme faizi uygulanmaktadır, geciken borçlar nedeniyle alınan kredi 2-3 katına çıkmaktadır.

KYK kredi borçlarını ayrıca birer yıllık süreyle ertelemekte mümkündür. Borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler için "turkiyeturkiye.gov.tr"'den e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilme imkanı sunulmuştur. Erteleme başvurusunda bulunmak için geçerli sebepler arasında işsizlik, askerlik durumlarının oluşması ve yüksek lisans ya da doktora eğitiminin devam etmesi gerekmektedir.

KYK Borcu Yapılandırma Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin KYK borcu için, kanunun çıktığı tarihten itibaren 31 Ocak'a kadar müracaat etmesi gerekmekte ve maksimum 18 taksit yapılabilmektedir. Taksitler iki ayda bir ödenecek olup ilk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda da, işleyen faizler silinmektedir. İlk taksit ödemesi, Şubat 2021'de yapılacaktır.

KYK borç ödeme ekranı için tıklayınız.

KYK Borç yapılandırma nasıl yapılır?

KYK borç yapılandırması için e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yapın vergi borcu yapılandırmasını buradan yapabilirsiniz. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında bulunan “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümüne başvurunuzu yapabilirsiniz.

Öncelikle KYK borçu yapılandırması için Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapmalısınız.

Bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneği görülecektir. Buna tıklayarak ve E-Devlet bilgilerinizle giriş yapabiliceksiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatları ile ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemine başvurusunda bulunabileceksiniz.

Ya da direk olarak vergi dairelerine giderek KYK yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

Vergi yapılandırması ne zaman bitiyor?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada söz konusu KYK borç yapılandırma imkanlarından faydalanmak için 31 Ocak 2021'e kadar başvuru yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

KYK borç yapılandırma başvuru ekranı! KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? Son gün ne zaman? ile ilgili etiketler KYK borç yapılandırma ekranı KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? son gün ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.