Lamine Yamal golünü attı, bir rekoru daha kırdı!

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı final turu maçında, İspanya Milli Futbol Takımı ile Fransa Milli Futbol Takımı karşı karşıya geldi. İspanyol futbolcu Lamine Yamal attığı golle, "Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç futbolcu" unvanını aldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı final turu maçında, İspanya Milli Futbol Takımı ile Fransa Milli Futbol Takımı karşı karşıya geldi.

İspanyol futbolcu Lamine Yamal attığı golle, "Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç futbolcu" unvanını aldı.

İspanya'nın Hırvatistan ile yaptığı maçta da 16 yaş 338 günlükken forma giyen genç yıldız turnuva tarihinin en genç futbolcusu da olmuştu.

JOHAN VONLANTHEN'İ GERİDE BIRAKTI

Şampiyonada yarı finale kadar etkili futbol oynamasına karşın gol sevinci yaşayamayan Yamal, Fransa'ya karşı fileleri havalandırarak organizasyonda ilk kez skoru değiştirmeyi de başardı.

Fransa ağlarını 16 yaş 362 günlükken havalandıran Lamine Yamal, rekoru elinde bulunduran İsviçreli Johan Vonlanthen'i (18 yıl, 141 gün) geride bıraktı.

Vonlanthen, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa maçında attığı golle rekoru ele geçirmişti.

 

 

 

 

Lamine Yamal golünü attı, bir rekoru daha kırdı! ile ilgili etiketler İspanya Fransa Euro 2024 Avrupa Şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.