LGS saat kaçta başlıyor? LGS kaç saat sürecek? LGS saat kaçta bitiyor? LGS kaç oturum olacak?

1 milyon 38 bin öğrencinin katılması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. LGS, eğitim hayatına hayalini kurduğu lisede devam etmek isteyen öğrencilerin katılımıyla 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. İki oturum halinde yapılacak olan sınavda toplam 90 soru sorulacak. Peki, LGS saat kaçta başlıyor? LGS kaç saat sürecek? LGS saat kaçta bitiyor? LGS kaç oturum olacak? İşte LGS 2024 hakkında detaylı bilgiler...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. Öğrencilerin hayallerindeki liseye adım atmalarını sağlayacak olan LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü düzenlenecek. Sınav, iki oturumda toplam 90 sorunun yer alacağı bir formatta gerçekleştirilecek. Peki, Peki, LGS saat kaçta başlıyor? LGS kaç saat sürecek? LGS saat kaçta bitiyor? LGS kaç oturum olacak? İşte LGS ile ilgili detaylar...

LGS saat kaçta başlıyor? LGS kaç saat sürecek? LGS saat kaçta bitiyor? LGS kaç oturum olacak?

LGS NE ZAMAN 2024?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü tüm Türkiye genelinde yapılacak. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini ve yerlerini geçtiğimiz günlerde öğrendi. Bu belgeyle sınava katılacak olan öğrenciler, sınav gününde belirlenen saatlerde sınav merkezlerinde olacak.

LGS SAAT KAÇTA?

LGS sınavı iki oturum halinde gerçekleştirilecek:

Birinci Oturum: 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. İlk oturum saat 10.45'te sona erecek.

İkinci Oturum: 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. İkinci oturum saat 12.50'de sona erecek.

LGS KAÇ SAAT SÜRECEK 2024?

LGS'nin birinci oturumu 75 dakika sürecek ve saat 10.45'te tamamlanacak.

LGS'nin ikinci oturumu ise 80 dakika sürecek ve saat 12.50'de sona erecek.

LGS KAÇ OTURUM OLACAK?

LGS sınavı iki oturum halinde yapılacak. Her iki oturumda da farklı derslerden sorular yer alacak:

Birinci Oturum: Sözel bölüm olarak adlandırılan bu oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. Öğrencilerin bu soruları yanıtlaması için 75 dakika süre verilecek.

İkinci Oturum: Sayısal bölüm olarak adlandırılan bu oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. Öğrencilere bu soruları yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

 

Birinci Oturum (Sözel)

Türkçe: 20 soru

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru

Yabancı Dil: 10 soru

Toplam: 50 soru, 75 dakika

İkinci Oturum (Sayısal):

Matematik: 20 soru

Fen Bilimleri: 20 soru

Toplam: 40 soru, 80 dakika

LGS'de her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Bu hesaplama yöntemiyle öğrencilerin doğru ve yanlış cevapları dikkate alınarak nihai puanları belirlenecek.

LGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi olan www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Öğrenciler, sonuçlarını internet üzerinden erişim sağlayarak öğrenebilecekler.

LGS saat kaçta başlıyor? LGS kaç saat sürecek? LGS saat kaçta bitiyor? LGS kaç oturum olacak? ile ilgili etiketler LGS
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.