LGS sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sınavı kaç dakika sürecek?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, iyi bir lisede eğitim görmek isteyen milyonlarca öğrenci için büyük bir merak konusu haline geldi. Bu çerçevede, "LGS sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sınavı kaç dakika sürecek?" soruları büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...

2024 LGS sınavı için tarih araştırmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruyla birlikte, 2024 LGS sınav tarihi belli olmuştu. Bu kapsamda, LGS sınavının ne zaman, saat kaçta başlayacağı ve kaç dakika süreceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar... 

LGS sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sınavı kaç dakika sürecek?

LGS SINAVI NE ZAMAN?

2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Birinci oturum saat 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

LGS'DE KAÇ SORU OLACAK? SINAV KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek.

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.

Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sınavı kaç dakika sürecek? ile ilgili etiketler LGS Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.