Limit 100 bin TL ve üzeri! Kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak

Son dakika! Limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu ve kabul gördü.

Limit 100 bin TL ve üzeri! Kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak

Yapılan kanun teklifine göre, Limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınacak.

Kanun teklifi yasalaşırsa tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 TL, Limiti 100 bin Türk TL ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınacak.

Noterdeki işlemlerden, taşınmaz satışlarında tapuda alınan bedel kadar, Sıfır araçların tescil işlemlerinde 3.000 TL, ikinci el araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1.500 TL, Noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 TL alınması öngörülüyor.

Özel Tüketim Vergisi'nde drone’lar ve ÖTV matrahı 5.000 TL üzerinde olan kol saatleri de vergi kapsamına alınıyor. 5 bin liranın üzerindeki kol saatlerine vergi Yine tahsilatından Fon'a pay verilen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde de yeni bir düzenleme yapılıyor. Halen vergilendirilmeyen motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin kapsamına alınıyor.

 

Limit 100 bin TL ve üzeri! Kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak ile ilgili etiketler ekonomi Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'tan videolu açıklama: Yabancı bir firma olsam dokunamazlardı!

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş ürünlerinde “domuz eti” tespit edilmesi sonrası video ile açıklama yaptı. Akkaş, "Bu ülkede yabancı bir firma olsam veya siyasi ilişkilerim olsa, onlardan besleniyor olsam o zaman dokunamazlar. Birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan numune de alınmazdı.." dedi.