Liverpool Tottenham maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta?

Liverpool Tottenham maçı ne zaman? Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek olan iki İngiliz ekibi şüphesiz tüm dünyaya bir futbol resitali sunacak. Maçın şifresiz kanaldan yayınlanacağının açıklanmasının ardından internette Liverpool Tottenham maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Konu hakkında tüm ayrıntılar ve merak edilen soruların cevapları haberimizde. Peki Liverpool - Tottenham Şampiyonlar Ligi finali maçı ne zaman? Detaylar haberimizde...

Liverpool Tottenham maçı ne zaman? İki İngiliz takımını karşı karşıya getiren Şampiyonlar Ligi finalinin şifresiz kanalda yayınlanacağının açıklanması büyük mutluluğa yol açtı. İnternette ise Liverpool Tottenham maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Tottenham - Liverpool Şampiyonlar Ligi finali maçı ne zaman? İşte yanıtı...

LİVERPOOL - TOTTENHAM MAÇI ŞİFRESİZ KANALDA!

İki İngiliz devi Liverpool ile Tottenham Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Bu dev mücadele beIN SPORTS HABER kanalından şifresiz olarak yayınlanacak.

Liverpool - Tottenham finali 1 Haziran Cumartesi günü saat 22:00'de başlayacak.

"DEVLER LİGİ’NDE 2’NCİ İNGİLİZ FİNALİ

Tottenham’ın Liverpool ile karşılaşacağı 2019 finali, 2008’deki Manchester United-Chelsea finalinden sonra İngiliz kulüplerinin kupa mücadelesi vereceği 2’nci Şampiyonlar Ligi maçı olacak. İngiliz ekipleri, Tottenham ile Wolverhampton arasındaki 1972 UEFA Kupası finali de göz önünde bulundurulduğunda 3’üncü defa Avrupa kupalarında karşı karşıya gelecek. Futbolseverler, 2000’deki Real Madrid-Valencia (İspanya), 2003’teki Milan-Juventus (İtalya), 2008’deki Manchester United-Chelsea (İngiltere), 2013’teki Bayern Münih-Borussia Dortmund (Almanya), 2014 ve 2016’daki Real Madrid-Atletico Madrid (İspanya) karşılaşmalarından sonra 7’nci kez aynı ülke takımlarının oynayacağı bir Şampiyonlar Ligi finali izleyecek.

LİVERPOOL TOTTENHAM MAÇI NE ZAMAN?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. Maçtan önce taraftarlar, ‘You’ll Never Walk Alone’u (Asla yalnız yürümeyeceksin) söylemeye başladı, futbolcular mesajı aldıklarını sahada gösterdi. Liverpool, bir hafta önce İspanya’da 3-0 kaybettikleri Barcelona’yı golcüleri Salah ile Firmino olmasa da 4 farkla devirip finale çıktı. Liverpool, 14 yıl önce de aynı maç içinde 3-0'dan skoru 3-3'e getirmeyi başarmış ve penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştü.

Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham, 1-0'ın rövanşında, 2-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda Ajax'ı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ilk maçı evinde kaybeden 17 takımdan sadece 1'i finale kalabilmişti. Yepyeni bir hikayeyi Tottenham yazdı. Tottenham, Şampiyonlar Ligi’nde daha önce hiç finale kalma başarısını gösterememişti. Ajax karşısında turu geçen Tottenham, tarihinde ilk defa Kupa 1’i kazanmak için sahaya çıkacak.

Finale çıkan takımların belli olmasının ardından 2019 Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Sorusu da futbol severler tarafından merak ediliyor. İşte Şampiyonlar Ligi 2019 finali hakkında bilinmeyenler...

LİVERPOOL - TOTTENHAM MAÇI NE ZAMAN?

Liverpool ve Tottenham'ı karşı karşıya getirecek 2019 Şampiyonlar Ligi final karşılaşması, İspanya'nın başkenti Madrid'de 1 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

LİVERPOOL - TOTTENHAM MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

TSİ saat 22.00'de oynanacak karşılaşma yayıncı kuruluş beIN SPORTS ekranlarından naklen yayınlanacak.

LİVERPOOL - TOTTENHAM MAÇI NEREDE?

Atletico Madrid'in maçlarını oynadığı Wanda Metropolitano Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı final mücadelesinin ardından Avrupa'nın en büyüğü belli olacak.

TARİHTE İLK KEZ

Liverpool’dan sonra adını UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yazdıran bir diğer İngiliz kulübü Tottenham, bunu tarihinde ilk kez başardı. Evinde 1-0 yenildiği Ajax’a karşı deplasmanda oynadığı rövanşın 35. dakikasında 2-0 geriye düşen Tottenham, Lucas Moura’nın golleriyle sahadan 3-2 galip ayrılarak unutulmaz bir performansa imza attı. Tottenham, 1999’da Juventus’u 2-0’dan gelerek mağlup eden Manchester United’dan beri Şampiyonlar Ligi yarı finalinde bunu başaran ilk takım oldu. Bu geri dönüş sayesinde Tottenham, turnuvada ilk kez finale yükseldi. Londra ekibi, 1963 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 1972, 1974 ve 1984 UEFA Kupası’ndan sonra tarihinde 5’inci defa Avrupa kupalarında finale çıktı.

TOTTENHAM DA LİVERPOOL DA PREMİER LİG ŞAMPİYONLUĞUNA HASRET

2019 UEFA Şampiyonlar Ligi finali, sahaya çıkacak takımların uzun yıllardır kendi liglerinde kupa kaldıramaması nedeniyle de ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Çünkü Tottenham, 58, Liverpool ise 29 yıldır İngiltere Premier Lig’de şampiyon olamıyor.

Tottenham ayrıca 1955-56 sezonunda başlayan ve 1992’de mevcut formatına kavuşan Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Leeds United, Liverpool, Manchester United de Nottingham Forest’tan sonra finale yükselen 8’inci İngiliz kulübü oldu.

LUCAS MOURA’DAN TARİHE GEÇEN HAT-TRİCK

Ajax maçının 55, 59 ve 90 6’ncı dakikalarında attığı 3 golle Tottenham’ın finale yükselmesinde başrol oynayan Lucas Moura, ismini, önemli futbolcuların yanına yazdırdı. Brezilyalı oyuncu, Alessandro Del Piero, Ivica Olic, Robert Lewandowski ve Cristiano Ronaldo’dan sonra Şampiyonlar Ligi yarı finalinde hat-trick yapan 5’inci isim oldu.

Liverpool Tottenham maçı ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta? ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi Tottenham Liverpool
GÜNÜN VİDEOSU

Mısırlı komedyen Youssef Netanyahu'yu UCM'de "yargıladı'! İşte 'Bibi'nin Duruşması'

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) yargılanmasını konu edinen, kendisinin de rol aldığı "Bibi's Trial (Bibi'nin Duruşması)" isimli şarkının klibini yayımladı.