Lübnan alarma geçti: Yetkililerden yeni bir saldırı için uyarı!

İsrail, gönderdiği sinyallerle Hizbullah'ın iletişim için kullandığı çağrı cihazlarını patlattı. 9 kişi öldü, 2 bin 750 kişi yaralandı. Lübnan'da yetkililer, halkı kablosuz iletişim cihazlarından uzak durulması konusunda uyardı.

7Ekim'den bu yana Gazze'de sayısız katliam gerçekleştiren İsrail, Lübnan'ın güneyine "tampon bölge" kurma hazırlığını sürdürürken Hizbullah'a yönelik siber saldırı düzenledi.

İsrail'in siber saldırısı ile Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı 'pager' çağrı cihazları eş zamanlı patlatıldı.

Lübnan alarma geçti: Yetkililerden yeni bir saldırı için uyarı!

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE BİNLERCE YARALI VAR

Patlamalar sonucu en az 9 kişi hayatını kaybederken, aralarında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu 2 bin 800 kişi yaralandı. Yaralıların 200'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı ve çeşitli resmi kurumlardan yapılan açıklamalarda, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ülke genelinde en az üç ölü ve binlerce yaralı olduğu bildirildi.

Lübnan alarma geçti: Yetkililerden yeni bir saldırı için uyarı! - Resim : 2

YENİ BİR SİBER SALDIRI RİSKİNE KARŞI UYARI

Hastanelerden alarm durumuna geçmeleri istenirken, kan bağışı çağrısında bulunuldu. Yeni bir siber saldırı riskine karşı yetkililer, halktan kablosuz iletişim cihazlarından uzak durmalarını istedi.

Lübnan medyası saldırıda en az bin kişinin yaralandığını aktardı. İran medyası ise yaralılar arasında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğunu belirtti.

Lübnan alarma geçti: Yetkililerden yeni bir saldırı için uyarı! ile ilgili etiketler İsrail Lübnan Hizbullah Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Tasmasız kangal minik köpeği sahibinin gözü önünde parçaladı, kadın kalp krizi geçirdi

Ataşehir'de Toffy isimli köpeğini site bahçesinde gezdirmeye çıkaran kadın hayatının şokunu yaşadı. Sahipleri tarafından serbest bırakılan kocaman kangal köpeği, poddle cinsi minik köpeği parçalayarak öldürdü. Saldırıya bir türlü engel olamayan Leyla Kezer isimli hayvan sever kalp krizi geçirdi.