Lübnan'a hava saldırısı: İsrail bu kez de Beyrut'un merkezini bombaladı!

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a büyük ölçekli 2 hava saldırısı gerçekleştirdi. Siyonist terör örgütü, Ras el-Nabaa ve Al-Basta mahallelerini hedef aldı.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezindeki Ras al-Nabaa ve Basta mahallelerini bombaladı. Saldırılarda, sivillerin yaşadığı benzersiz mimariye sahip büyük bir bina tamamen yıkıldı. 

Şiddetli patlamanın sesinin şehrin genelinde yankılandığı bildirildi. 2 patlamanın ardından yoğun nüfuslu olduğu bilinen bölgeden duman yükseldi. Gelen ilk bilgilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandığı bildirildi.

Lübnan'a hava saldırısı: İsrail bu kez de Beyrut'un merkezini bombaladı!

BÖLGE İLK KEZ HEDEF ALINDI

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Enkaz altında kalanların olduğu belirtiliyor. Lübnanlı güvenlik kaynakları bölgenin ilk kez hedef alındığını doğruladı.

Reuters'ın Lübnanlı kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre saldırıda en az bir Hizbullah yetkilisi hedef alındı.

Lübnan'a hava saldırısı: İsrail bu kez de Beyrut'un merkezini bombaladı! - Resim : 2

YÜZLERCE HAVA SALDIRISI DÜZENLEMİŞTİ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan'a hava saldırısı: İsrail bu kez de Beyrut'un merkezini bombaladı! - Resim : 3

HİZBULLAH LİDERİ İSRAİL SALDIRISINDA ÖLMÜŞTÜ

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Lübnan'a hava saldırısı: İsrail bu kez de Beyrut'un merkezini bombaladı! - Resim : 4

Lübnan'a hava saldırısı: İsrail bu kez de Beyrut'un merkezini bombaladı! ile ilgili etiketler İsrail Lübnan Beyrut Savaş Saldırı bomba
GÜNÜN VİDEOSU

Rize'de temizlik işlerinde çalışan babasına duygulandıran doğum günü sürprizi

Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli İsmail Yılmaz’a eşinin ve kızının yaptığı doğum günü jesti sosyal medyayı salladı. 22 yaşındaki kızı Aydanur belediyeyle işbirliği yaparak unutulmaz bir sürpriz hazırladı.