Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından 8 Ağustos'ta "Hesap Günü" sloganlarıyla başlayan protestolar, Başbakan Hassan Diyab'ın dün istifasını sunmasına rağmen erken seçim ve Cumhurbaşkanı Avn ile parlamentonun istifası talebiyle devam ediyor.
SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’in yerinde izlediği protestolar dördüncü gününde de sürüyor. Başkent Beyrut'un kalbi konumundaki Şehitler Meydanı'nda toplanan yüzlerce eylemci, parlamento binasına yürümeye çalıştı. Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın yanı sıra Meclis Başkanı Nebih Berri ve diğer siyasiler aleyhinde çeşitli sloganlar atan protestocular, güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesi üzerine Şehitler Meydanı'na geri çekildi.
Güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesine taşlarla karşılık veren göstericiler daha sonra parlamento binası önüne geldiler. Parlamento binasının kapısına dayanan göstericiler buradan içeri girmek istediler. Göstericilerin kendilerine engel olmak isteyen güvenlik kuvvetlerine taş ve sopalarla karşılık vermesiyle ortalık yine karıştı. Adeta meydan savaşının yaşandığı gösteriler SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel tarafından görüntülendi.
Ellerine ne geçirdiyseler parlamentonun bahçesine atan göstericiler bununla da yetinmeyerek önceden hazırladıkları demir ve koçbaşıları kullanarak kapıları kırmak istediler, ancak başarılı olamadılar. Bunun üzerine öfkelenen kadınların da aralarında bulunduğu yüzlerce gösterici parlamento binasınan arka tarafına giderek oradan içeri girmek istediler. Burada da güvenlik güçlerinin müdahalesiyle göstericiler yine geri çekilmek zorunda kaldılar.
Göstericiler yerlerden söktükleri taşları güvenlik güçlerine atarak engel olmalarına izin vermediler. Adeta yağmur gibi taşların atıldığı güvenlik güçleri, parlamento bahçesine girerek korunmaya çalıştılar. Bu arada bazı güvenlik güçlerinin de göstericilerin attıkları taşlara yine taşlarla karşılık verdikleri dikkatlerden kaçmadı.
Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada 171 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve 30-40 kişinin kayıp olduğu bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti. Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme gelmişti.