Macron'dan dünyaya İsrail'e ambargo çağrısı: Silah sevkiyatı durmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, işgalci İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısı yaptı. Gazze'de 40 bin kişi katledilirken ağzını bıçak açmayan Macron'a tepkiler sürüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle katil sürüsü İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısı yaptı. Fransa'nın İsrail'e silah göndermediğini belirten Macron, siyasi çözüme geri dönülmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan ABD'li yetkililer, Biden yönetiminin Lübnan'daki planlarını ifşalarken New Yor Times gazetesi, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın daha büyük bir savaş istediğini öne sürdü.

'Fransa İsrail'e silah göndermiyor'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle eleştirilen İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu.
France Inter kanalına konuşan Macron, “Bence bugün öncelikli olan siyasi çözüme geri dönmemiz ve Gazze'de savaşması için gönderilen silah sevkiyatını durdurmamızdır” ifadelerini kullandı.

Macron ayrıca, Fransa'nın İsrail'e silah göndermediğini de sözlerine ekledi.

Macron'dan dünyaya İsrail'e ambargo çağrısı: Silah sevkiyatı durmalı ile ilgili etiketler Binyamin Netanyahu Emmanuel Macron
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da kadın cinayeti: Uzman çavuş M. Recai Işık eşini katledip kafasına sıktı

Boşanma aşamasındaki eş cinayetlerine bir yenisi Diyarbakır'da eklendi... Uzman çavuş Muhammed Recai Işık boşanma aşamasındaki eşi Bedriye Işık'ı çarşıdaki bir iş yerinin önünde tabancayla öldürdü, ardından kafasına sıkarak kendi yaşamına da son verdi.