Maggie Smith kimdir, nereli, hangi filmlerde oynadı, neden öldü?

Harry Potter serisinde "Profesör Minerva McGonagall" karakterini canlandıran ünlü İngiliz oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Oscar ödüllü oyuncu, altmış yılı aşkın bir süredir tiyatro, sinema ve televizyonda sergilediği başarılı performanslarla izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu. Peki, Maggie Smith kimdir, nereli, hangi filmlerde oynadı? İşte Maggie Smith'in hayatı ve filmleri!

"Harry Potter" serisinde "Profesör Minerva McGonagall" karakterine hayat veren ünlü İngiliz oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayata veda etti. Oscar ödüllü sanatçı, kariyeri boyunca tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında altmış yılı aşkın süredir sergilediği unutulmaz performanslarıyla izleyicilerin kalbinde derin izler bırakmıştı. Peki, Maggie Smith kimdir, nereli ve hangi yapımlarda rol aldı? İşte Maggie Smith'in yaşamı ve yer aldığı filmler!

Maggie Smith kimdir, nereli, hangi filmlerde oynadı, neden öldü?

MAGGİE SMİTH KİMDİR?

1934 yılında Romford, Essex'te doğan Maggie Smith, çocukluk yıllarını Oxford'da geçirdi. Oxford Lisesi'nde eğitim alan Smith, oyunculuk kariyerine genç yaşta başladı. Tiyatro eğitimi için Oxford Playhouse School'a katıldı ve 1952'de sahneye adım attı.

Maggie Smith, ilk olarak Londra sahnelerinde dikkat çekti. 1960'lı yıllarda Old Vic Tiyatrosu'nda sahne alarak ün kazandı ve Britanya Ulusal Tiyatro Kumpanyası'na katıldı. Sahne performansları arasında "The Private Ear" ve "The Public Eye" gibi önemli oyunlar yer alırken, Laurence Olivier'in ünlü "Othello" uyarlamasında Desdemona rolünü üstlendi.

Maggie Smith, 1969 yapımı "The Prime of Miss Jean Brodie" filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandı. Sonrasında "California Suite" (1978), "Sister Act" (1992) ve "The Best Exotic Marigold Hotel" (2011) gibi popüler filmlerde rol aldı. Aynı zamanda "Becoming Jane" (2007) ve "The Secret Garden" (1993) gibi yapımlarda da izleyici karşısına çıktı.

Maggie Smith, özellikle J.K. Rowling'in Harry Potter serisinde canlandırdığı "Profesör Minerva McGonagall" rolüyle dünya çapında bir ikon haline geldi. Serideki performansı, onun genç nesiller tarafından da tanınmasını sağladı.

Smith, sadece sinemada değil, tiyatro sahnelerinde de adından söz ettirmeye devam etti. West End yapımı "The Way of the World" ve Edward Albee'nin "Three Tall Women" gibi önemli tiyatro oyunlarında başrolde yer aldı. 1990 yılında "Lettice and Lovage" oyunu ile Tony Ödülü'ne layık görüldü.

Harry Potter serisinde "Profesör Minerva McGonagall" karakteriyle tanınan usta oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayata veda etti. Smith’in ölüm nedeni olarak ileri yaşıyla birlikte gelen sağlık sorunları gösteriliyor. Özellikle son yıllarda yaşadığı çeşitli sağlık problemleri, usta oyuncunun hayatını kaybetmesine yol açtı.

Maggie Smith kimdir, nereli, hangi filmlerde oynadı, neden öldü? ile ilgili etiketler Harry Potter
GÜNÜN VİDEOSU

Binyamin Netanyahu'yu, BM'de alkışlayanlar bakın kim çıktı?

41 binden fazla Müslümanı şehit eden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM( tarafından tutuklanması talep edilen, 'Gazze Kasabı' lakaplı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsüne çıkartıldı. BM'de dünya katile sırtını dönse de alkışlayanlar da oldu. Peki kimdi onlar?